Zegen u

3 effectieve yoga-oefeningen om je te helpen groeien

oefeningen goed ademen ontspannen midden in de natuur tips

Met dit artikel bieden we uw aandacht aan 3 zeer goede Yoga oefeningen, die je leren groeien. Het is al lang wetenschappelijk bewezen dat je je grootte kunt veranderen en bevorderen door middel van yoga-oefeningen. En dat heeft niets met leeftijd te maken.

De invloed van yoga-oefeningen op het lichaam

yoga asana's effectieve training groei menselijk lichaam

De asana’s zoals de schouderstand, de voorwaartse buiging en de adelaar kunnen onze juiste lichaamshouding heel goed beïnvloeden.

Laten we opwarmen door te beginnen met het “zonnecomplex”. Dan komt “Kapalabhati” of ademen in de positie van lotus. Haal diep adem en probeer je maag met lucht te vullen. Adem snel en luid uit, terwijl u uw buikspieren aanspant. Doe deze oefening 20 keer. Als je niet duizelig wordt, probeer dan de herhalingen stap voor stap te verhogen van 3 naar 20. Rust tussen de series door met een normale ademhaling. Als je deze techniek al hebt geleerd, probeer dan je gedachten te concentreren op onder de navel. De duur van de ademhaling Yoga oefeningen hoeft niet langer dan 3 minuten te zijn.

De eerste positie van de yoga-oefeningen

oefeningen schouder staan ​​gezond leven lichaam ziel voordeel

Nu komen de asana’s. Eerst doen we de schouderstand. Op je rug liggen. Sluit benen. Leg je armen naast je lichaam. Leg je handpalmen op de grond. Til je benen op en til vervolgens je bekken op. Belangrijk: beweeg langzaam en bewust. Rugsteunen. Benen loodrecht op de lucht. Belangrijk voor de gezondheid van de nek: draai je hoofd niet. Kijk niet naar links of rechts. Niets forceren. De flexibiliteit moet vanzelf komen. Doe dit gedurende drie minuten. En dan rusten.

Maak nooit de “kaars” als u hoge bloeddruk of ontstekingsprocessen in de schedel heeft.

vrouw asana gezond leven sportideeën doen

Bereid je nu voor op de volgende positie van de yoga-oefeningen – de voorwaartse buiging. Leun achterover in de rustpositie. Buig een knie. Pak je knieën vast met je handen en gebruik je knie om te gaan zitten. Kom naar de lange zit. Houd deze positie een paar ademhalingen vast. Leg je handen op je dijen. Leg je handen naar voren langs je schenen. Pak je voeten vast met je handen. Leg je buik en borst zo ver als je kunt op je benen. Ben je niet zo flexibel, dan ga je alleen naar (5) of (6). Laat je hoofd ontspannen hangen. Belangrijk: de onderrug blijft relatief recht. De rek kan worden gevoeld in de kuiten, holtes van de knieën en dijen. De onderrug is ontspannen. Blijf 1-5 minuten of langer in de houding. Als deze functie moeilijk voor je is, dwing jezelf dan niet om deze de eerste keer te voltooien. Met veel oefenen komt het wel goed. Het is normaal dat u uw voeten niet rechtstreeks kunt aanraken.

oefeningen adelaar gecompliceerde houding ondersteuning balans groei

De laatste positie van de yoga-oefeningen is de adelaar. Buig je rechterknie lichtjes in de rechtopstaande positie. Wikkel je linkerbeen om je rechter. Buig je rechterelleboog. Wikkel je linkerarm om je rechter. De adelaar is een asana voor evenwicht. Het ontwikkelt ook flexibiliteit in het heupgewricht en de benen, het is ook goed voor het strekken en ontspannen van de onderrug, het ontwikkelt ook flexibiliteit in het schoudergebied en rekt en ontspant de schouders en nek.

Een boeddhistisch altaar als decoratie door Torafu Architects