Zegen u

9 interessante en verrassende feiten over hygiëne en gezondheid

Hygiënemensen kennen niet veel interessante feiten

Alles wat je weet over je hygiëne is verkeerd. De hygiëne van de meeste mensen is slechter dan ze denken. De volgende interessante feiten over: Hygiëne en gezondheid zal je je eerdere gewoonten laten heroverwegen en veranderen.

Verrassende feiten over hygiëne en gezondheid

Hygiëne antibacteriële zeep handen wassen water stromend

1. Feiten over Hygiëne en gezondheid: De antibacteriële handzeep kan je hormonale niveau veranderen. Bovendien is het lang niet zo effectief als je denkt. De meeste antibacteriële zepen bevatten de chemische stof triclosan. Het is bewezen dat het de hormonale niveaus verandert. Triclosan wordt aangetroffen in 75% van alle antibacteriële zepen, maar ook in reinigingsproducten en sommige tandpasta’s. Afgezien van de mogelijke effecten van triclosan, is antibacteriële zeep op geen enkele manier effectiever dan gewone zeep.

Hygiëne en gezondheid wasgoed op de juiste manier wassen bacteriën

2. Hoewel het wassen van je kleding het vuil kan verwijderen, bestaat de kans dat je wasgoed vast komt te zitten met uitwerpselen. Onderzoek toont aan dat het wassen van je ondergoed in de wasmachine 100 miljoen Escherichia coli kan veroorzaken. Dit is een bacterie die in de dikke darm leeft. Ze worden tijdens de volgende wasbeurt op kleding overgedragen. Specialisten raden aan om je ondergoed bij hogere temperaturen te wassen en direct na het einde van het wasprogramma uit de machine te halen, omdat de bacteriën zich in een vochtige omgeving vermenigvuldigen. Het is onvermijdelijk.

Hygiënische badkamerbacteriën maken schoon vaak belangrijk

3. Je brengt waarschijnlijk veel tijd door in het smerigste deel van je huis. In de badkamer kunnen tot 2 miljoen bacteriën in één vierkante centimeter leven en meer dan 500.000 bacteriën in één vierkante centimeter kunnen in de afvoerpijp van de gootsteen leven.

Meer interessante weetjes over hygiëne en gezondheid

Hygiëne en gezondheidspapieren handdoeken geven de voorkeur aan specialistische lijsten minder bacteriën

4. Feiten over Hygiëne en gezondheid: Als je je handen droogt met een handdroger, is het misschien beter om terug te gaan naar gewoon keukenpapier. Papieren handdoeken zijn veel hygiënischer dan handdrogers. Bovendien wordt hiervoor meer energie gebruikt. De papieren handdoekjes zijn de schoonste manier om je handen te drogen. Bij handdrogers blijven de handen meestal vochtig, wat ronduit de bacteriën aantrekt. Ter vergelijking: het drogen van je handen met keukenpapier duurt ongeveer 15 seconden, bij een handdroger duurt het 45 seconden, de meeste breken af ​​na 13 tot 17 seconden.

Hygiëne en gezondheid Het is vooral belangrijk om je mond goed te reinigen

5. Er kunnen meer micro-organismen in de mond leven dan je je kunt voorstellen. Uit een onderzoek blijkt dat 67% van alle proefpersonen met een vaste beugel gist heeft. 50% van alle heeft bacteriën die gevaarlijke infecties kunnen veroorzaken. In de meeste gevallen ligt het probleem bij slechte reiniging en slechte hygiëne.

Hygiënische specialistische analyse maakt bacteriën gevaarlijk

6. De 5 seconden regel is verkeerd. De 5-secondenregel moet worden omgedoopt tot de 0-secondenregel, omdat 99% van alle bacteriën direct op het voedsel dat op de grond is gevallen terechtkomt. Sommige vloerbedekkingen zijn gevaarlijker: er zijn meer micro-organismen in de badkamer.

Hygiëne en gezondheid zijn nauw met elkaar verbonden

Hygiëne en gezondheid Reinig regelmatig de navelbacteriën

7. Feiten over Hygiëne en gezondheid: Maak uw navel vaker schoon. Uit een onderzoek bleek dat er 2365 unieke bacteriën in de menselijke navel leven, waarvan 1458 voorheen onbekend waren voor de wetenschap. Let dus meer op je navel.

Hygiëne en gezondheidsproducten voor acne voorkomen schade

8. De strijd met acne kan verkeerd zijn. Sommige producten die acne moeten helpen bestrijden, kunnen het probleem zelfs verergeren. Specialisten leggen uit dat het probleem met acne onder de huid ontstaat, waardoor de producten nutteloos zijn. Acnezepen kunnen te veel vet of olie bevatten, waardoor acne erger kan worden.

was het haar drie keer per week met shampoo

Elke dag douchen met shampoo is schadelijk, in de media wordt breed uitgemeten dat dagelijks gebruik van shampoo de hoofdhuid of het haar niet schaadt. Dermatologen zijn het daar echter niet mee eens. Hoe vaker je je haar wast, hoe meer talg de talgklieren produceren. Op deze manier vecht het lichaam tegen het voortdurend afwassen en uitdrogen. Het haar mag niet vaker dan 3 keer per week worden gewassen.

    Hygiëne en gezondheidsbacteriën onderzoeken speciale bril