Zegen u

Coronavoedsel inslaan – tips om je voor te bereiden op quarantaine

De COVID-19-uitbraak begon in januari in China en heeft zich sindsdien wereldwijd verspreid, daarom willen veel mensen vanwege de Corona voedsel inslaan. Het virus is dus een pandemie geworden en veroorzaakt steeds meer doden. Als gevolg van de epidemie nemen veel landen momenteel tegenmaatregelen, die onvoorspelbare effecten hebben op de economie. Er is veel officiële en niet-officiële informatie over hoe u zich erop kunt voorbereiden. Dit geldt ook voor bedrijven die verder gaan dan degenen die wereldwijd zaken doen of afhankelijk zijn van toerisme. Omdat individuen echter niet alleen toiletpapier nodig hebben tijdens quarantaine, hebben we hier enkele belangrijke tips voor het kiezen van producten en levensstijl samengevat.

Voedsel inslaan vanwege de verspreiding van Corona

Gedroogd fruit zaden noten in potten corona food store pantry

Scholen worden alleen virtueel gerund, terwijl bedrijven als Google en Facebook werknemers aanmoedigen om thuis te werken. Daarnaast adviseren de experts de immuungecompromitteerde bevolking om zo min mogelijk buiten te blijven. Op 12 maart heeft president Trump reisbeperkingen ingevoerd vanuit Europa en hebben grote cruisemaatschappijen hun activiteiten 30 dagen opgeschort. Deze maatregelen worden in veel industrieën genomen. Het nieuwe coronavirus is blijkbaar ontstaan ​​in Wuhan, China en heeft sindsdien geleid tot een toenemende incidentie van de ziekte COVID-19 in Italië, Iran, Spanje, Duitsland, Frankrijk en Zuid-Korea. Sommige centra voor ziektebestrijding en -preventie zijn momenteel nog steeds van mening dat het risico op blootstelling aan COVID-19 laag is. De snelle verspreiding van het coronavirus in Italië suggereert echter dat we buiten onze huizen in quarantaine of extreme sociale afstand zullen leven.

Bereid je voor op quarantaine vanwege het coronavirus

Tegenmaatregelen nemen de coronavirusepidemie voorzichtigheid in acht

Social distancing en isolement hebben elk verschillende doelen. Deze zijn bedoeld om de verspreiding van de ziekte als gevolg van het nieuwe coronavirus en andere overdraagbare ziekten te beperken. Voorbereiden op een quarantaine vanwege het coronavirus is dus veel meer dan toiletpapier en mineraalwater hamsteren. De checklist die je bij Corona Groceries in huis hebt is voornamelijk gebaseerd op de adviezen van de Wereldgezondheidsorganisatie en experts. Dit bereidt u en uw gezin voor om veel tijd thuis door te brengen. Merk allereerst op dat exacte hoeveelheden hier niet worden gegeven. Deze zijn afhankelijk van de grootte van uw gezin. De hoeveelheden worden ook beïnvloed door hoeveel quarantainetijd je wilt voorbereiden. Twee weken is een goed minimum, maar de noodtoestand wijst eerder op een maand of twee. Merk ten slotte op dat hamsteren en voorbereiden twee heel verschillende dingen zijn. Om deze reden wordt aangeraden om voldoende voorraden te halen voor een eventuele quarantaine.

Griepprik

Griepvaccinatie met spuit en glazen fles op kalender als maatregel tegen coronavirus

Als u of een gezinslid geen vaccinatie heeft gehad en nog gezond is, kunt u er een krijgen. De griepprik weerhoudt mensen er niet van om COVID-19 op te lopen, maar het helpt wel op een paar belangrijke manieren. Bovenal verkleint dit de kans op een andere griep drastisch. Dat betekent dus ook minder ziekenhuisopnames en maakt het voor zorgverleners makkelijker om patiënten met het coronavirus te behandelen.

laboratorium covid 19 met bloed in potten

Het vermijden van griep zal ook helpen het immuunsysteem van uw lichaam sterk te houden, zodat het andere overdraagbare ziekten zoals COVID-19 kan bestrijden. Het krijgen van een griepprik gaat dus uiteindelijk over empathie en verantwoordelijkheid voor de gemeenschap. Als je het risico op infectie helpt verminderen, help je vooral mensen met een verzwakt immuunsysteem om gezond te blijven en zo goed mogelijk beschermd tegen COVID-19. Een 30-daagse voorraad medicatie, inclusief vrij verkrijgbare pijnstillers, hoest- en verkoudheidsmedicatie en elektrolyten wordt ook aanbevolen.

Veel mensen die een werkdag van acht uur werken, brengen minstens evenveel tijd buitenshuis door. Gedurende deze tijd zijn we afhankelijk van onze werkgevers of andere bedrijven voor belangrijke zaken zoals toiletpapier en maaltijden. Nadat u de quarantainetijd hebt ingesteld waarop u zich wilt voorbereiden, opent u de juiste set van deze items. Dit is zeker geen uitputtende lijst, en uw behoeften zullen variëren op basis van de dingen waar u elke dag op vertrouwt.

Badkamer en hygiëne

huishoudelijke artikelen hygiëne wasmiddelen en borstels

 • Toiletpapier waar je meer van gebruikt als je de hele dag thuis zit
 • Producten voor vrouwelijke hygiëne
 • Handzeep, hoewel je niet per se een handdesinfecterend middel nodig hebt
 • Wasmiddel, idealiter het geconcentreerde type dat langer meegaat
 • Luiers, babyvoeding, babydoekjes en andere behoeften van het kind
 • Body wash, shampoo, conditioner en huidverzorging als je die nodig hebt
 • Handzeep en wasmiddel

Corona voorraad voedsel voor de voorraadkast

corona foods slaan lang houdbare producten op om te eten

Er is natuurlijk geen definitieve lijst. Afhankelijk van uw behoeften en eetgewoonten, zijn sommige benodigdheden beter geschikt dan andere voor dit soort crisis. U kunt ook uw keukengerei controleren voor het geval u merkt dat u meer maaltijden vanaf het begin bereidt terwijl u langer thuis bent. Dus hier zijn enkele basisvoedingsmiddelen die u kunt opslaan als Corona-voedsel:

 • Pasta, rijst en andere granen zoals havermout
 • Bevoorrading van water, vruchtensappen en andere vloeistoffen, ongeveer 14 liter per persoon per week
 • Vleesconserven, soepen, gekookte peulvruchten in potten en stoofschotels
 • Goederen om te frituren en te kruiden, zoals olie, zout en peper
 • Kant-en-klare mixen en eiwitpoeders die voedzaam zijn
 • koffie en thee
 • Snacks met een langere houdbaarheid, zoals gedroogd fruit en noten
 • Worsten
 • Diepvriesproducten voor de vriezer zoals kant-en-klaarmaaltijden, gevogelte, rundvlees en varkensvlees
 • Vermijd vissen die kunnen bederven als ze niet goed worden ingevroren
 • Duurzame groenten en fruit, maar ook levensmiddelen die ook bij stroomuitval zonder koeling langer houdbaar zijn

Diversen:

wasmiddel hygiëne huishoudelijk poetsen rubberen handschoenen plastic flessen

 • Voedsel voor huisdieren en dergelijke traktaties voor huisdieren
 • Allesreiniger
 •  Water Filter
 • Afwasmiddel en sponzen
 • Papieren handdoeken

Dus als je tijdens de epidemie thuis blijft werken, zorg er dan voor dat je alles hebt wat je nodig hebt om effectief te werken. Houd je kleding schoon en kleed je alsof je elke dag naar je werk gaat. Dit kan u in een productieve staat brengen waardoor u er presentabel uitziet op videoconferenties, bijvoorbeeld, en uw routine gaande houdt.

thuiswerken vanwege quarantaine

Als je met iemand anders in quarantaine werkt, coördineer dan vergaderingen zodat je elkaar niet stoort. Deel gewoon je agenda of maak verbinding net voordat de werkdag begint. Als u echter een eigen kantoor of specifieke werkruimte heeft, is de kans groter dat dit niet het geval is. Het moeilijkste aan thuiswerken is het stellen van grenzen. Plan daarom enkele pauzes in. Door hier wat lichaamsbeweging aan toe te voegen of thuis te sporten, zou je werkdag gemakkelijker voorbij gaan. Zorg er ook voor dat je je laptop op een gegeven moment wegzet. Zo blijf je gezond tijdens het thuiswerken.

Wetenswaardigheden over het coronavirus

vrouw met beschermend masker op haar gezicht is bang voor covid 19 op haar laptop

Pas op voor de enorme hoeveelheden verkeerde informatie over COVID-19 van minder gerenommeerde nieuwsbronnen en sociale media. Deze “infodemia” van nepnieuws, zoals de Wereldgezondheidsorganisatie het noemt, varieert van complottheorieën dat het virus genetisch gemanipuleerd is door Chinese of Amerikaanse wetenschappers tot misleidend advies over hoe infectie te voorkomen. Het vaak herhaalde advies, onderschreven door alle medische autoriteiten, is om de kans op ziek worden te verkleinen door uw handen regelmatig te wassen en uw ogen, neus en mond gedurende ten minste 20 seconden niet aan te raken. Het dragen van een gezichtsmasker heeft geen zin, zelfs als je er een kunt krijgen, tenzij je zorgt voor een patiënt die ermee besmet is.

social distancing en isolatie corona online eten bestellen

Iedereen moet zich thuis voorbereiden op mogelijke zelfisolatie van maximaal twee weken voor het geval je coronavirus krijgt. Dit geldt met name in het scenario waarin u lichte ademhalingsmoeilijkheden heeft waarvoor geen ziekenhuisbehandeling nodig is. Iedereen die een bedrijf runt, zelfs een klein bedrijf, moet er ook voor zorgen dat het voorbereid is op een verstoring van het coronavirus, vooral als werknemers niet naar hun werk kunnen komen.

3d illustratie van covid-19 coronavirusstam

Het is dus logisch dat elk huishouden voldoende basisvoedsel opslaat voor een paar weken. Het is echter volkomen irrationeel om veel tijd door te brengen in supermarkten om voorraden op te bouwen. Om de een of andere reden is toiletpapier vaak het product dat het eerst uitverkocht is als mensen bang zijn voor een naderende crisis, en het is nu schaars in winkels over de hele wereld, van Australië tot het VK, hoewel het coronavirus de productie niet significant heeft beïnvloed . Volgens deskundigen moet de overheid duidelijker advies geven over wat je volledig thuis moet houden bij een epidemische verstoring.