Zegen u

Daarom is gemberwater gezond! Alles over bereiding, effecten en gebruik

Laat het gemberwater brouwen opstijgen

Gember, de wortel van de Zingiber officinale plant, komt oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië en wordt al duizenden jaren in de kruidengeneeskunde gebruikt. De gemberplant is rijk aan natuurlijke actieve ingrediënten die onze gezondheid en ons welzijn kunnen bevorderen. Gemberwater of gemberthee wordt gemaakt door verse gember toe te voegen aan kokend water en vervolgens koud te persen. Hoewel het meestal wordt gebruikt om spijsverteringsstoornissen te behandelen, heeft gemberwater verschillende gunstige effecten op de gezondheid. Lees verder om meer te weten te komen over de voordelen, het gebruik en de bijwerkingen van gemberwater.

Bereid gemberwater

Gemberwater bereiden maak zelf een recept

Om gemberthee te maken, voegt u eenvoudig geraspte of gesneden rauwe gember toe aan kokend water en laat u het minstens 10 minuten trekken voordat u het uitperst. U kunt de verhouding variëren afhankelijk van de sterkte die u wilt.

Volledig recept:

  1. Rasp 1,5 theelepel verse gember.
  2. Breng 4 kopjes water aan de kook.
  3. Doe de gember in het water.
  4. Haal het water uit de kachel.
  5. Laat de gember ongeveer 5 tot 10 minuten trekken.
  6. Zeef de vloeistof om de stukjes gember te verwijderen.
  7. Laat het water voldoende afkoelen of zet het in de koelkast en drink het koud op.

Gember heeft een sterke, scherpe smaak. Daarom geven sommige mensen er de voorkeur aan om honing of citroen toe te voegen om de smaak te verbeteren. Gemberwater met citroensap wordt gebruikt als onderdeel van een detox-regime.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van gemberwater??

Gemberwater met honing en citroen gezond en lekker

Gember helpt tegen misselijkheid 

In veel culturen wordt gember op grote schaal gebruikt om misselijkheid te verlichten. In het verleden werd het ook beschouwd als een betrouwbaar middel om zeeziekte te voorkomen. Het helpt ook bij de behandeling van misselijkheid en braken die gepaard gaan met een verscheidenheid aan medische aandoeningen, waaronder chemotherapie en zwangerschap. Een studie gepubliceerd in Support Care Cancer in juli 2012 wees uit dat de dagelijkse inname van gember de misselijkheid veroorzaakt door chemotherapie bij kankerpatiënten significant verminderde.

Gemberwater helpt menstruatiepijn te verlichten

Gember kan helpen bij het verlichten van krampen en menstruatiekrampen. Als je geen pillen wilt slikken, kun je de eerste drie of vier dagen van je menstruatie gemberthee drinken. Er wordt aangenomen dat de ontstekingsremmende eigenschappen van gember op dezelfde manier kunnen werken als niet-steroïde pijnstillers zoals ibuprofen.

Bereid gemberwater met citroen en drink koud

Is gemberwater veilig tijdens de zwangerschap??

Veel onderzoekers hebben de rol bestudeerd die gember kan spelen bij de behandeling van misselijkheid en braken tijdens de zwangerschap. Hoewel de meeste onderzoeken geen nadelige effecten hebben gevonden die worden veroorzaakt door het consumeren van gember bij zwangere vrouwen, kunnen sommige vrouwen veiligheidsrisico’s lopen. Praat met uw arts voordat u supplementen of kruiden gebruikt tijdens de zwangerschap.

Zelf gemberwater gezond maken met munt

Andere voordelen van gemberwater:

– Gemberwater drinken kan helpen, Ontsteking, Verlicht gewrichtszwelling en pijn bij ziekten zoals artrose en reuma.

– De antioxiderende eigenschappen van gember kan hart- en vaatziekten, kanker en neurodegeneratieve ziekten zoals Parkinson, Alzheimer en Huntington helpen voorkomen.

Antioxidanten bestrijden reactieve zuurstofsoorten (ROS) die oxidatieve stress veroorzaken en lichaamscellen beschadigen. Sommige levensstijlkeuzes, zoals het drinken van alcohol, roken of chronische stress, kunnen ook oxidatieve stress verhogen. Het consumeren van antioxidanten en dranken zoals gemberwater kan de negatieve bijwerkingen van ROS helpen voorkomen en bestrijden.

Een artikel gepubliceerd in het British Journal of Nutrition in februari 2012 ontdekte dat de ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen van gember de verspreiding van bepaalde vormen van kanker vertragen, wat suggereert dat gember een veelbelovende rol kan spelen bij de preventie van kanker..

Gemberwater om gezond af te vallen bij verkoudheid

– Gember kan een positief effect hebben op de bloedlipidenwaarden en dus schadelijk zijn Lager cholesterolgehalte.

– Gember kan het Verbetering van de bloedsuikerspiegel en insulineresistentie te verminderen bij mensen met diabetes type 2.

– Gemberwater kan daarbij helpen Bevorderen van gewichtsverlies, in combinatie met een gezond dieet en lichaamsbeweging. Het drinken van hete gemberthee kan je helpen een vol gevoel te krijgen en aanzienlijk minder eetlust te hebben. Een evenwichtige bloedsuikerspiegel voorkomt hunkeren naar voedsel. De hete stoffen in gember stimuleren de stofwisseling en bevorderen de vetverbranding.

Risico’s en bijwerkingen van gemberwater

Zelf koud gemberwater met citroen bereiden

Zoals met elk kruiden- of voedingssupplement, heeft gember een slecht vermogen om te interageren met andere medicijnen die u gebruikt. Bijwerkingen van gember zijn zeldzaam, maar als er teveel gember wordt geconsumeerd, kunnen ze zich manifesteren als:

maagzuur

Winderigheid

buikpijn

Brandend in de mond

Hoeveel gemberwater per dag is gezond? Het wordt aanbevolen om niet meer dan 4-5 gram verse gember per dag te consumeren.

Vooral mensen met hartproblemen, diabetes en galstenen moeten hun arts raadplegen voordat ze gember gaan gebruiken. U moet ook met uw arts praten over de veiligheid van het gebruik van gember als u zwanger bent, borstvoeding geeft of op het punt staat een operatie onder narcose te ondergaan..

De positieve effecten van gemberwater op de huid

mooie vrouw met stralende huid egale teint

De gemberwortel heeft verwarmende en verkwikkende eigenschappen, waardoor het een uitstekende reiniger is voor huid en gezicht. Gember stimuleert de bloedcirculatie en regenereert collageen in de huid. Houd het wasmiddel uit de buurt van je ogen, want de gember kan irritatie veroorzaken.

Gember als anti-verouderingsmiddel

Gember bevat ongeveer 40 antioxidanten die de huid beschermen tegen veroudering. Gemberwater verbetert de teint door gifstoffen te verwijderen en de bloedcirculatie te stimuleren. De antioxidanten voorkomen schade door vrije radicalen en houden de huid jeugdig. Het verbetert de elasticiteit en maakt je huid steviger en jeugdiger.

Gemberwatereffect voor de huid tonic

Tegen acne

Als krachtig antiseptisch en reinigingsmiddel helpt gember de huid schoon, glad en vrij van vlekken te houden. Het is ook het beste natuurlijke wapen tegen acne, omdat het puistjes minimaliseert door de acne-veroorzakende bacteriën te doden en te elimineren.

Voor een uitgebreide behandeling kunt u er een krijgen Gember gezichtstoner maken: Voeg voor de bereiding 1 theelepel geraspte gemberknol toe aan 200 ml kokend water. Wanneer de vloeistof is afgekoeld, kunt u deze zeven en het gezicht reinigen met een watje. Het gebruik van de gember tonic wordt dagelijks aanbevolen.

Je kunt het ook gebruiken voor een egale teint Gember gezichtsmaskers proberen. Deze helpen vooral bij hyperpigmentatie en witte littekens na puistjes. Maak hiervoor 100 ml gemberwater klaar. Meng 1 el honing met 3 el gemalen havervlokken en roer dit door het afgekoelde gemberwater. Breng nu de afgewerkte pasta royaal aan op de huid met een borstel en laat het 20 minuten intrekken, daarna grondig uitspoelen. U zult binnen een week of twee een lichte verbetering zien. Het is echter absoluut noodzakelijk om dit elke dag te doen voor merkbare resultaten.

Gemberwater anti-verouderingseffect voor de huid van het gezicht

Het consumeren van gember kan uw gezondheid ondersteunen en helpt ook bij de behandeling van veel gezondheidsproblemen. Gemberwater drinken is ook een geweldige manier om gehydrateerd te blijven, wat belangrijk is voor de algehele gezondheid.