Zegen u

Datingtips in tijden van het Covid-19-virus: hoe verklein je het risico op infectie

De eerste date – alsof het nog niet ingewikkeld genoeg was, maakt de coronapandemie het voor ons nog moeilijker. Want behalve dat je hoopt eindelijk de juiste partner te vinden, wil je in deze tijden natuurlijk vooral je gezondheid beschermen. Zodat je niet alleen een fijne, maar vooral een veilige date beleeft, hebben we een aantal datingtips samengevat die passen bij de huidige Covid-19 situatie.

Datingtips in tijden van de coronapandemie - waar je op moet letten

Datingtips tijdens de pandemie: 1. Controleer de situatie op je date

Draag maskers op dates en houd afstand om het risico op infectie te verkleinen

Allereerst moet je er natuurlijk voor zorgen dat je date geen hoog besmettingsgevaar oplevert. Er zijn regels gesteld die bedoeld zijn om de kans op besmetting met Covid-19 onder burgers tot een minimum te beperken. Maar niet iedereen houdt zich eraan. Daarom is een belangrijk punt van onze datingtips: Informeer naar elkaars aanpak van het virus en hoe zij tot nu toe met de situatie zijn omgegaan. Heeft je toekomstige date zich aan social distancing gehouden? Als je tot nu toe met succes je contacten hebt beperkt en alleen het huis hebt verlaten voor belangrijke behoeften zoals winkelen of een wandeling, en dan iemand ontmoet die zijn leven zoals gewoonlijk is blijven leven zonder beperkingen, zouden al je eigen beperkingen snel in ijdel.

Romantische ontmoeting met veiligheidsmaatregelen - Hoe u uzelf en anderen kunt beschermen

Vraag waar je date de afgelopen twee weken is geweest. Wie heeft uw date onlangs ontmoet of met wie heeft hij regelmatig contact (bijv. medisch personeel, stewardessen en dergelijke die aan een verhoogd risico zijn blootgesteld)? Het is belangrijk dat je de persoon ook vraagt ​​om getest te worden op Covid-19 en zich daarna aan de nodige quarantaine van 2 weken te houden. Er zijn immers genoeg Covid-19-gevallen die symptoomvrij zijn, maar zulke mensen zijn nog steeds zeer besmettelijk. Als je date dit weigert, is het misschien beter om de date over te slaan. Tegelijkertijd moet je echter ook jezelf in de gaten houden. Dus het volgende punt van onze datingtips is:

2. Wees ook zeker van jezelf

Datingtips voor een veilige date tijdens Corona - leer ze eerst online kennen via de app

Stel jezelf de belangrijke vraag “Hoe voel ik me?” Zelfs bij het kleinste symptoom dat aan Covid-19 kan worden gelinkt, moet je een datum overslaan. Hetzelfde geldt als je contact hebt gehad met iemand die positief getest is op Covid-19. Als je met iemand uit een risicogroep onder hetzelfde dak woont, is het raadzaam om voor het daten tijdelijk een andere woonruimte te zoeken. Het doel van onze datingtips is om niet alleen jou, maar ook je date te beschermen en dat is precies wat data zo anders maakt in Corona-tijden dan normaal – je bent niet alleen verantwoordelijk voor jezelf, maar ook voor anderen. Daarom moet je goed afwegen of het echt de moeite waard is om het risico te nemen.

Maak op een veilige manier nieuwe vrienden via videogesprek

Ken je grenzen!

Een ander punt in onze datingtips is om na te denken over waar je grenzen liggen. Stel je eigen regels op, zodat je je echt comfortabel en ontspannen voelt tijdens de date. Als face-to-face of meer intiem contact een probleem voor je is omdat je eigenlijk bang bent voor een infectie, is daten ook nutteloos. Als je je bewust bent van hoe ver je bereid bent te gaan (zou je elkaars hand vasthouden of zelfs kussen?), zul je ook beter in staat zijn om die vreemde persoon te bereiken. De eerste date kan ook een online dating zijn – ontmoet elkaar via een videogesprek via FaceTime, WhatsApp, Skype of een andere app. Ook daar kun je om te beginnen een goed gesprek voeren en elkaar wat beter leren kennen voordat er een “echte” ontmoeting plaatsvindt, en kijken of het überhaupt de moeite waard is.

Datingtips - Houd je eerste ontmoetingen virtueel

Laten we even terugkomen op het feit dat u momenteel ook verantwoordelijk bent voor anderen. Hoewel je onder normale omstandigheden natuurlijk aan niemand verantwoording schuldig bent, zou het tijdens de pandemie alleen maar eerlijk zijn om de mensen met wie je vaak contact hebt te laten weten dat je iemand ziet. Zo kunnen zij zelf beslissen of ze het contact met u in de toekomst tijdelijk willen verminderen. Openheid naar medemensen belangrijk in strijd tegen pandemie.

Datingtips: 3. Plan een veilige date

Breng de eerste dates buitenshuis door als beschermende maatregel tijdens de coronapandemie

Intiem en persoonlijk, maar toch met een laag infectierisico – dit zijn de perfecte omstandigheden en datingtips in tijden van de pandemie, niet alleen voor de eerste date, maar ook voor alle anderen. Maar hoe zou dat moeten werken? Eén mogelijkheid hebben we al genoemd: het virtueel vergaderen via app. Dit klinkt in eerste instantie misschien niet zo leuk, maar het is een goede manier om een ​​eerste indruk van de ander te krijgen en beter af te wegen of een ontmoeting echt de moeite waard is. En het hoeft ook niet saai te zijn. Je kunt samen wijn drinken of zelfs een spelletje doen en op een leuke manier overeenkomsten ontdekken. De perfecte voorbereiding op een echte date!

Datingtips - hoe een date eruit moet zien tijdens de Covid-19-pandemie

Wil je liever persoonlijk afspreken, dan is een buitenactiviteit in deze tijden een betere keuze. Ga wandelen, hiken, fietsen, maak een kleine boottocht, ga rolschaatsen of inline skaten of ga schaatsen. Dit zijn allemaal geweldige datingtips waarmee je elkaar goed leert kennen. U vindt zeker iets dat u beiden aanspreekt. Maar het mag niet te actief zijn. Je wilt tenslotte ook kunnen praten. Natuurlijk moet je ook je masker dragen en afstand houden. Maar dat weerhoudt je er niet van om samen buiten iets te eten of te drinken (hallo strootje!). Eerste dates hoeven niet intiem te zijn. Je wilt elkaar eerst leren kennen.

4. Wanneer dingen intiemer worden…

Ondanks Covid-19 de perfecte partner vinden - datingtips voor een laag infectierisico

Heb je nu een aantal veilige dates gehad met een beschermend masker en afstand houdend achter je en sympathie gekregen voor je date? Dan is het heel normaal om de volgende stap te willen zetten. Maar welke datingtips zijn er hiervoor? Natuurlijk ontbreekt het ook dan niet aan beschermende maatregelen waar u zich aan dient te houden. Aan de ene kant moeten jullie je allebei bewust zijn van wat je misschien tijdelijk moet opgeven als je je eerdere bescherming verwijdert. Dit betekent bijvoorbeeld een mogelijke quarantaine of dat je een aantal vrienden en familieleden een tijdje niet kunt zien. Om zonder zo’n ontheffing te kunnen, zou je al een zeker vertrouwen in elkaar moeten hebben opgebouwd.

Intiemer worden na verschillende vergaderingen - waar moet je op letten?

Ook nu is een test nodig, evenals een aansluitende quarantaine van 14 dagen. Als je je daarna gezond blijft voelen en de test negatief is, kun je elkaar weer ontmoeten en mogelijk intiem worden. Dit betekent natuurlijk niet dat er een contactverbod geldt tijdens de quarantaine. Je hebt nog steeds apps met videochatfunctionaliteit. Luister ook naar je onderbuikgevoel. Als je het gevoel hebt dat je nieuwe kennis niet eerlijk is, haast je dan niet. Als je met die persoon wilt blijven daten met behoud van sociale afstand, is dat prima. Doe niets waar je je niet prettig bij voelt.