Zegen u

De hibiscus – de toepassing en helende eigenschappen ervan

tropische hibiscusplant

hibiscus is een geslacht van planten uit de kaasjeskruidfamilie met ongeveer 200 tot 675 soorten. Het komt uit Azië en groeit in tropische en subtropische klimaten. De plant groeit als eenjarige of meerjarige kruidachtige planten, heesters, onderheesters en bomen. Het staat eerder bekend om zijn gebruik en helende eigenschappen. In het artikel van vandaag leer je er wat meer over.

Hibiscusthee

Hibiscusthee voor vermindering van hypertensie

hibiscus is vooral bekend en geconsumeerd in de vorm van kruidenthee. Als plant heeft het echter een lange geschiedenis in de traditionele geneeskunde. De prachtige bloemen die we nodig hebben om thee te zetten hebben een helende werking. Meestal is de smaak zuur en zuur en voeg je een beetje suiker of citroen toe. Het is medisch bewezen dat hibiscusthee een wondermiddel is en het hart, de bloedsomloop en de bloedvaten beschermt. De smaken – de flavonoïden – werken als cel- en vaatbeschermende aaseters, tenminste als het uit de biologische landbouw komt. Het is een diureticum, wat betekent dat de plant voorkomt dat het water zich in het lichaam verspreidt en de bloedvaten verwijdt zodat ze het bloed normaal kunnen transporteren.

Hibiscus granaatappel ijsthee

Hier is het recept voor een hibiscusthee: Kook een liter water en voeg 3 tot 5 eetlepels gedroogde hibiscusbloemen en een kaneelstokje toe. Laat 20 minuten zwellen en zeef dan. Serveer met suiker en sinaasappel (geperst of in stukjes). Je kunt het koud en warm drinken.

Verzachtend effect op voetschimmel en hoge bloeddruk

Hypertensie-reductie-met-Hibiscus-thee

De wetenschap heeft dat echt bewezen hibiscus verlaagde bloeddruk van 132/80 naar 102/70. Iraanse onderzoekers gaven hibiscusthee aan een groep deelnemers na elke maaltijd en registreerden statistisch significant lage bloeddruk in 44% van de gevallen in één maand. Het Boston Research Team rapporteert een zevenpunts bloeddrukverlagingssysteem bij mensen die hibiscusthee drinken. Dit vermindert ook het risico om te overlijden aan een hartaanval of beroerte.

Keramische-kan-thee-mok-op-de-weide-hibiscus

Terwijl antischimmelmiddelen nog steeds in de farmacie worden onderzocht, melden veel hibiscusliefhebbers de geneeskrachtige eigenschappen van deze plant. De hibiscusboom en zijn gedroogde bladeren zijn effectief gebleken bij de behandeling van voetschimmel dankzij de schimmeldodende en antibacteriële effecten van Rhiyoctonia solani – een ziekteverwekkende schimmel die planten aanvalt.

Als heerlijke lolly met kersen erbij

Thee-van-hibiscus-gedroogde-bladeren

Biologisch geteelde hibiscusbloemen 

Rozenhibiscustaarten

Hibiscus-boom-tropisch-klimaat

rode hibiscus thee

Hibiscus soorten plant

Blauw-hibiscus-groen-blad