Zegen u

De magische effecten van kokosolie op de gezondheid

Effecten van toepassing op de gezondheid van kokosolie

Kokosolie kan veel gunstige effecten hebben op onze algehele gezondheid vanwege de antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen. Kokosolie is gezonder voedsel voor het hart dat de goede werking van het lichaam kan ondersteunen. Het bevat een mengsel van middellange vetzuren die antioxiderende eigenschappen hebben en helpen bij de opname van andere mineralen. Meer weten over het positieve? Effecten van kokosolie weten over onze gezondheid? We laten het je zien in het volgende overzicht:

Effecten van kokosolie – Het verlaagt cholesterol

Effecten van kokosolie op gezonde koekjes-cholesterolspiegels

Dit superfood is rijk aan verzadigd vet, wat het “goede” HDL-cholesterol verhoogt en het risico op hartaandoeningen vermindert. De kokosolie bevat een ongebruikelijke combinatie van middellange vetzuren – laurinezuur, caprylzuur en myristinezuur, die de niveaus van het “slechte” LDL-cholesterol verlagen.

Effecten van kokosolie – It helpt je afvallen

effect-kokos-gezond-gewicht-verlies-substituut

Middellange keten triglyceriden, gemaakt van gezuiverde kokosolie, kunnen het energiegebruik in ons lichaam versnellen en zorgen voor een snellere toevoer van energie in vergelijking met andere vetten. Wanneer kokosolie als energiebron wordt gebruikt, worden er geen extra vetcellen opgehoopt en worden er geen extra kilo’s opgeslagen.

Effect-kokos-gezond-haar-vocht-huid

Uit een onderzoek uit 2011 blijkt dat de middelomtrek van de mensen die tijdens het experiment werden vrijgelaten met bijna 3 cm was verminderd na het consumeren van 30 ml kokosolie per dag gedurende een periode van vier weken. Deelnemers mogen gedurende deze tijd niet fysiek actief zijn of een strikt dieet volgen.

Kokosolie hydrateert de huid

Effecten van kokosolie op een gezonde-zachte-gehydrateerde huid

Kokosolie kan als vochtinbrengende crème worden gebruikt omdat het vitamine E bevat en gunstige antioxiderende eigenschappen heeft. Dit voorkomt mogelijke schade aan de weefsels in het lichaam. Enquêtegegevens tonen ook aan dat kokosolie dankzij de antimicrobiële eigenschappen ook nuttig kan zijn tegen acne, eczeem, psoriasis en stafylokokbesmettingen.

Effect van kokosolie gezonde-crème-haar-huidverzorging

effect-kokos-gezond-haar-huid