Zegen u

Gastro-intestinale griep – Hoe wordt de diagnose gesteld?

Vrouw-in-bed-gastro-intestinale griep

Dat het lichaam in de Buikgriep meestal zelfherstellend, een doktersbezoek en aanvullende onderzoeken zijn zelden nodig voor deze ziekte. Deze zijn alleen nodig als de klachten lang aanhouden of als de toestand van de patiënt verslechtert. Ziekenhuisopname is mogelijk, maar dit dient alleen om uitdroging te voorkomen en symptomen te monitoren. Veel bedrust en drinken zorgt ervoor dat je binnen drie dagen weer op de been bent.

Gastro-intestinale griep en de diagnose ervan

Onderzoek-in-het-laboratorium van bloedmonsters

Om een ​​diagnose te kunnen stellen, is meestal een monster van de ontlasting nodig. Op deze manier wordt de exacte ziekteverwekker van de Buikgriep nader te bepalen. Hiervoor worden laboratoriumtests uitgevoerd en een bloedbeeld gemaakt. Ook vindt er een gesprek plaats tussen arts en patiënt met als doel te achterhalen hoe de infectie is ontstaan. Omdat verschillende ziekteverwekkers de oorzaak kunnen zijn van de gastro-intestinale griep, is informatie over eerdere reizen belangrijk of dat de patiënt in die tijd antibiotica of andere medicijnen heeft gebruikt. Contact met giftige of irriterende stoffen speelt ook een rol, aangezien deze naast bacteriën, virussen en parasieten een veroorzaker kunnen zijn van gastro-intestinale griep.

Gastro-intestinale griep en medische geschiedenis

Onderzoek-de-dokter-symptomen

Gastro-intestinale griep gaat meestal gepaard met braken en diarree, maar heeft niets te maken met de “echte griep” (influenza). Gastro-enteritis kan verschillende oorzaken hebben. Symptoomverlichtende maatregelen zijn meestal voldoende voor de behandeling. Als u een bepaald dieet volgt of voedsel heeft gegeten waarvan u niet zeker bent, mag u dit in geen geval voor de arts verbergen. Als andere gezinsleden ook ziek zijn, is dit belangrijk voor de arts. Hij kan daardoor de mogelijke oorzaken van de Buikgriep beperken.

Aanbevolen behandelingen met acupunctuur als preventie 

Acupunctuur-op-de-maag-maag

Influenzavirus als computerillustratie

Parasieten-verantwoordelijk-voor-braken

Symptomen van gastro-intestinale griep

Gastro-intestinale grijpers

Gastro-intestinale griep bij kinderen

Gastro-intestinale griep bij kinderen

Gezonde maag

gezonde-maag-met-smiley