Zegen u

Groeihormonen voor spieropbouw – wetenswaardigheden en voor- en nadelen

groeihormonen voor spieropbouw sport-man-sportschoenen-fitness

Het is bekend dat hormonen bijna elk proces in ons lichaam beïnvloeden. Vooral krachtsporters tonen interesse in hen Groeihormonen voor spieropbouw en zie het als een goede manier om je prestaties te optimaliseren en je doelen gemakkelijker te bereiken door je groeihormoonspiegel te verhogen. In het artikel van vandaag gaan we je nuttige informatie geven over groeihormonen. Wat groeihormoon is, wat het echt doet en de voor- en nadelen van het innemen ervan, lees je hieronder.

Wat zijn groeihormonen voor het opbouwen van spieren??

mannen-gewichtheffen-gym

De groeihormonen HGH (Human Growth Hormon), ook wel somatropine genoemd, en testosteron zijn verantwoordelijk voor groei en spieropbouw. Ze worden door het organisme in de hypofyse geproduceerd en nemen deel aan de groeiprocessen in het lichaam en aan de regeneratie van het hele organisme. In de loop van het leven neemt de aanmaak van het hormoon HGH af, daarom neemt Bodybilder soms zijn toevlucht tot groeihormonen uit de spuit. De groeihormonen voor het opbouwen van spieren zorgen ervoor dat spieren groeien, helpen vet te verbranden en botten te versterken. Door somatropine te slikken worden ook de prestaties van de sporter enorm gestimuleerd. Groeihormoontherapie wordt echter alleen gebruikt in de geneeskunde wanneer het lichaam onvoldoende hoeveelheden van dit hormoon aanmaakt. Door injectie wordt het op een normaal niveau gebracht. Als de groeihormonen voor spieropbouw worden ingenomen wanneer er geen tekort is, kan dit leiden tot ongecontroleerde bijwerkingen en gevolgen, die in het ergste geval ook levensgevaar kunnen opleveren.

Effect en bijwerking onder de pop

voedingssupplementen-pillen-spieropbouw-vetverbranding

Echte wonderen voor het lichaam worden toegeschreven aan somatropine. Maar maken groeihormonen voor spieropbouw u daadwerkelijk sterker en slanker zonder uw eigen gezondheid in gevaar te brengen? Zoals eerder vermeld, bouwt HGH spieren op en breekt het vet af. Lichaamsbeelden weten heel goed dat spieropbouw niet tegelijkertijd plaatsvindt met vetreductie. Juist op dit punt worden hoge verwachtingen gesteld aan somatropine. Immers, legale producten, zoals eiwitpoeder en pillen, zien gebruikers als een mooie kans om spieropbouw in volle gang te zetten. Meestal wordt groeihormoon gebruikt in combinatie met andere hormonen zoals testosteron, zonder dat kan worden aangetoond welk bestanddeel daadwerkelijk bijdraagt ​​aan het gewenste effect. De werkelijkheid wijkt echter meestal af van de toegeschreven werking van het groeihormoon. Studies hebben aangetoond dat HGH alleen een positief effect heeft op de stofwisseling als het hormoon afwezig is in het lichaam. Ondanks de verwachtingen worden de spieren niet door magie opgebouwd. Als de spiermassa door overdosering wordt vergroot, kunnen ernstige bijwerkingen optreden, zoals hart- en vaatziekten en vergroting van de organen.

fitness-oefeningen-spieropbouwende-man-vrouw

De groeihormonen voor spieropbouw worden door sporters gebruikt als remedie na blessures en bijbehorende chirurgische ingrepen. Iedereen die gewrichtsblessures heeft gehad, weet dat herstel en regeneratie langdurige processen zijn en psychisch belastend kunnen zijn. Om zo snel mogelijk te kunnen concurreren, gebruiken veel atleten groeihormonen. Somatropine moet ook beschermen tegen verwondingen. Whiplash of hersenschudding tast de hypofyse aan. Dit beïnvloedt zowel het fysieke als het mentale welzijn, daarom heeft men hoge verwachtingen van de HGH.

man-vrouw-krachttraining-duursporten

Het gebruik van dit hormoon is goedgekeurd voor traumatisch hersenletsel, maar moet met een arts worden besproken. Tot nu toe hebben geen duidelijke resultaten kunnen bewijzen dat de regeneratie hierdoor wordt versneld. Evenzo heeft anti-verouderingstherapie met HGH tot nu toe geen duidelijk en zinvol bewijs geleverd dat groeihormonen het lichaam verjongen. Mogelijke bijwerkingen zijn hoofdpijn, slechtziendheid, huidverkleuring, gewenning en verstoorde hormonale balans. Deze bijwerkingen komen natuurlijk niet bij iedereen voor of zijn relatief mild. De inname van kunstmatige groeihormonen verbergt, net als andere kunstmatige procedures, bepaalde risico’s.

Natuurlijke maatregelen en middelen die het somatropinegehalte verhogen

slaap-vrouw-rustgevende-bed-groeihormonen

Gelukkig zijn er natuurlijke manieren om het HGH-niveau in het lichaam te verhogen zonder bijwerkingen. Als u uw HGH-niveau wilt optimaliseren, zijn harde krachttraining en intensieve duursporten legale en betrouwbare methoden. Of het nu gaat om joggen of roeien, duurtraining stimuleert de groeihormonen. Niet de duur, maar de intensiteit van de training is bepalend voor het gewenste succes. Voeg bijvoorbeeld twee cardiotrainingen per week toe, elk van 45 minuten.

oefening-joggen-strand-man-vrouw

Het tempo moet je merkbaar uitdagen. Doe krachttrainingsoefeningen met hoge intensiteit door verschillende machines of oefeningen af ​​te wisselen zonder pauzes te nemen. Lichaamsbeweging en dagelijkse lichaamsbeweging zijn zonder twijfel de meest effectieve manier om een ​​gezond HGH-niveau te behouden. Voldoende slaap is ook essentieel voor de verhoogde afgifte van groeihormonen voor spieropbouw. De productie van somatropine is het sterkst in de eerste helft van de nacht.

Voedingsmiddelen die groeihormonen bevatten voor spieropbouw

Paranoten-gezond-vet-verlies-groeihormonen

Let ook op je voeding. Eet bij voorkeur groenten en fruit en vermijd de beste bewerkte koolhydraten. Gezonde vetten uit olijfolie, noten en avocado’s horen bij een bewust voedingspatroon en helpen je bij het afvallen. Het eten van bepaalde voedingsmiddelen kan ook de productie van groeihormonen verhogen. Als je bijvoorbeeld ananas voor het slapengaan consumeert, wordt de slaapkwaliteit verbeterd door de verhoogde melatonine- en serotoninespiegels en dus de productie van het hormoon. De vitaminebevattende gojibessen zijn verantwoordelijk voor de verhoogde L-glutamine en L-arginine en dus voor de groeihormonen. Watermeloenen bevatten grote hoeveelheden L-citrulline, die in het lichaam worden omgezet in L-arginine en een positief effect hebben op de hormoonspiegels. Dankzij de peptiden die het bevat, heeft de heerlijke Parmezaanse kaas ook hetzelfde effect op het hormonale systeem.

kokosolie-voedsel-gezond-fruit

Kokosolie heeft ook positieve effecten op het HGH, is licht verteerbaar en bevat ook weinig calorieën. Wie zich graag verwent met chocolade, kan ook profiteren van de heilzame eigenschappen van rauwe chocolade. De chocolade levert tryptofaan, dat de hypofyse stimuleert en de aanmaak van groeihormonen voor spieropbouw stimuleert. De raw food grade chocolade verbetert ook de kwaliteit van je slaap. De rozijnen bevatten ook aminozuren die de aanmaak van groeihormonen stimuleren. Alle noten en vooral de paranoten bevatten L-arganine, dat de aanmaak van groeihormonen stimuleert. Alkalische voedingsmiddelen, zoals rode biet en citroenen, beschermen ons lichaam tegen oververzuring. Goede pH-waarden zijn een belangrijke voorwaarde voor het goed functioneren van het endocriene systeem.

dieet vetverlies pillen hormonen

Als u groeihormonen gebruikt om spieren op te bouwen, is het altijd raadzaam om een ​​arts te raadplegen en advies in te winnen over de vraag of een dergelijke therapie voor u persoonlijk nuttig is. Internetaankopen van het hormoon HGH worden niet aanbevolen, omdat de oorsprong niet kan worden vastgesteld.