Zegen u

Hoor beter: herken en behandel gehoorproblemen op tijd

Tegenwoordig hebben veel mensen last van gehoorproblemen. Aangezien het gehoorverlies zich geleidelijk over meerdere jaren ontwikkelt, zijn de eerste tekenen van gehoorverlies vaak moeilijk te zien. Tijdige therapie vergroot de kans op genezing aanzienlijk. Maar zelfs als het gehoorverlies lange tijd niet is herkend, kunnen hoortoestellen u helpen beter te horen en gehoorverlies te voorkomen.

Beter horen: mogelijke oorzaken van gehoorverlies en mogelijke therapieën voor gehoorproblemen

Symptomen van gehoorverlies bij ouderen en mogelijke verlichting

De tekenen van gehoorverlies lopen sterk uiteen en zijn afhankelijk van de oorzaak. Een middenoorontsteking manifesteert zich snel in pijn en koorts. Tumoren veroorzaken gehoorverlies, vooral in de hoge tonen. Bij tinnitus klagen patiënten over fluiten in de oren. De meerderheid van de 60-plussers heeft last van ouderdomsgehoorverlies, waarbij de getroffenen bepaalde geluiden ‘niet horen’. Maar ook steeds meer jongeren hebben last van gehoorverlies, vooral omdat ze regelmatig urenlang met een koptelefoon naar harde muziek luisteren.

Hoorproblemen beter door een infectie

De mogelijke behandelingsmogelijkheden voor gediagnosticeerd gehoorverlies zijn net zo divers als de oorzaken zelf.De ontstekingen leiden vaak tot tijdelijk gehoorverlies, maar zijn goed te behandelen met medicijnen. Tumoren moeten operatief worden verwijderd. Als het gehoorverlies het gevolg is van permanente blootstelling of als het leeftijdsgebonden is, kan dit worden gecompenseerd met een hoortoestel. Hebben in het bijzonder de voorkeur Hoortoestellen uit Zwitserland, omdat ze hoogwaardige precisietechnologie combineren met technische knowhow en een comfortabel ontwerp. Gerenommeerde hoorsysteemdealers zoals Audika bieden niet alleen een grote keuze aan modellen, maar ook aanvullende diensten zoals gehoortesten. Op basis van de testresultaten wordt vervolgens een geschikt hoorsysteem gekozen. Raadpleeg voor de zekerheid een arts voordat u een gehoortest laat doen als het gehoorverlies ook met medicijnen moet worden behandeld.

Beter horen: welk hoortoestel voor mensen met gehoorverlies?

beter horen met een hoortoestel de soort in één oogopslag

Er zijn verschillende soorten hoortoestellen die aan verschillende behoeften voldoen. Dit zijn de drie typen hoortoestellen in één oogopslag:

1. De in-het-oor hoortoestellen zijn op maat gemaakt. Dit is de enige manier om ervoor te zorgen dat ze perfect in de gehoorgang passen en comfortabel zijn om te dragen. Nadat ze zijn aangebracht, hoeven ze niet meer te worden afgesteld. De in-het-oor hoortoestellen zijn zeer eenvoudig te gebruiken en kunnen indien nodig worden uitgerust met extra functies zoals automatische volumeregeling. Een nadeel is echter dat ze gevoelig zijn voor vocht en dus meerdere keren per dag gelucht moeten worden.

Elimineer gehoorproblemen na luide muziek zoals:

2. Achter-het-oor hoortoestellen zijn gemakkelijk te onderhouden, comfortabel om te dragen en zeer gemakkelijk te gebruiken. Hun enige nadeel: ze zijn niet zo discreet als de in-het-oor hoortoestellen.

3. Ex-ontvanger hoortoestellen lijken op het eerste gezicht erg op achter-het-oor hoortoestellen. Ze zijn echter veel kleiner en minder opvallend, maar gevoelig voor vocht.

Beter horen: dit zijn de tekenen van gehoorverlies

Vrouw met in-het-oor hoortoestel tips om beter te horen

Dus afhankelijk van de oorzaak van het gehoorverlies, kunnen de symptomen sterk variëren. U moet echter naar een audicien en een afspraak maken voor een gehoortest als u:

  • Het negeren van bepaalde natuurlijke geluiden zoals het geluid van de zee.
  • Conventionele geluiden zoals het tikken van de wandklok of het aanzetten van de lichtschakelaar, het zoemen van de ventilator, voetstappen of het knipperlicht in de auto zijn niet meer te horen.
  • Altijd het gevoel hebben dat anderen te zacht praten in een rumoerige omgeving.
  • Hoorde vaak de deurbel bij de voordeur

Soorten hoortoestellen in één oogopslag en hun voordelen

  • moeite hebben om de persoon met wie u spreekt te verstaan ​​tijdens een telefoongesprek.
  • Als je tv kijkt, lijken de stemmen van mensen te zacht en de muziek te hard.
  • vaak anderen moeten vragen om te herhalen wat er is gezegd.
  • Hoor duidelijk beter als je mensen in het gezicht kijkt.
  • last van oorpijn.