Zegen u

Spataderen verwijderen: deze huismiddeltjes en methoden helpen echt!

Met de stijgende temperaturen kunnen we eindelijk weer korte broeken, rokken en korte jurkjes dragen! Vrouw zijn is natuurlijk iets heel moois, maar de natuur heeft ons in sommige opzichten echt benadeeld. Cellulitis, aardbeienpoten, een vette huid en de lijst gaat maar door – we hebben veel problemen om mee om te gaan, toch? En alsof dat nog niet genoeg is, hebben sommigen van ons in de zomer van die kleine blauwachtige aderen die onder de huid van onze benen glinsteren. We hebben het natuurlijk over de vervelende spataderen, die meestal ongevaarlijk zijn, maar ons humeur behoorlijk kunnen bederven. Dus, wat zullen we doen? Lange broek dragen in de zomer? Nee, dank u! In plaats daarvan verwijderen we de spataderen! Welke huismiddeltjes helpen echt, wat zijn spataderen en hoe kunnen de zichtbare aderen worden voorkomen? Dit en nog veel meer leggen we je hieronder uit!

Wat zijn spataderen??

Spataderen verwijderen spataderen huismiddeltjes die helpen

Spataderen glanzen blauwachtig of roodachtig door de huid en zijn zichtbaar als een netvormig patroon, vooral op de dijen en onderbenen. De kleine adertjes zijn geen ernstige ziekte en vormen in principe geen gevaar voor onze gezondheid, maar worden toch als een smet beschouwd en bederven bij veel vrouwen het verlangen naar korte kleding. Spataderen ontstaan ​​wanneer de aderen minder werken en zijn vaak een teken van het ontstaan ​​van zwakke aderen. Door het overstrekken van de vaatwanden verliezen de aderen in de loop van de tijd langzaam hun elasticiteit, wat leidt tot de donkere aderen. Omdat vrouwen meestal zwakker bindweefsel hebben, zijn ze vaak meer aangetast dan mannen.

Wat is het verschil tussen spataderen en spataderen??

wat is sclerotherapie spataderen laserervaring?

Spataderen zijn meestal ongevaarlijk en mogen niet worden verward met spataderen. Spataderen zijn ook medisch bekend als spataderen of varices en kunnen zeer gevaarlijk zijn. De oppervlakkige aderen zijn zo verwijd dat ze als knoestige, kronkelige bloedvaten onder de huid tevoorschijn komen. Spataderen zijn aderen die een verminderd vermogen hebben om bloed terug naar het hart te voeren en deze stoornis kan leiden tot bloedophoping in de benen. Volgens een onderzoek wordt ongeveer 20 procent van de volwassenen getroffen en de eerste tekenen verschijnen rond de leeftijd van 30. Hoewel spataderen om te beginnen geen gezondheidsprobleem zijn, kunnen ze leiden tot veneuze insufficiëntie – een ziekte die zich in de loop van de tijd naar andere aderen kan verspreiden. Zodra u ernstige pijn, slapeloosheid en een pijnlijke huid ervaart, moet u zeker een arts raadplegen en geschikte behandelingsopties bespreken.

De meest voorkomende oorzaken van spataderen

Hoge hakken zijn schadelijke tips voor het verwijderen van spataderen

De oorzaken van spataderen zijn eigenlijk talrijk en er zijn een aantal factoren die het uiterlijk van de kleine aderen bevorderen. Erfelijkheid speelt bijvoorbeeld een belangrijke rol en als het je moeder of oma treft, krijg je hoogstwaarschijnlijk ook spataderen. Hier een overzicht van de belangrijkste oorzaken van spataderen:

 • Geslacht en leeftijd – Vrouwen hebben in de regel vaker een zwak bindweefsel dan mannen. Oudere mensen hebben ook meer kans om spataderen te krijgen dan jongere mensen.
 • Hoge bloeddruk en congestie in de aderen – Als het bloed een back-up maakt in de aderen, kunnen de vaatwanden uitzetten – dit stimuleert op zijn beurt de ontwikkeling van spataderen. Hierdoor lopen mensen met een hogere bloeddruk een groter risico op verschillende veneuze ziekten, waaronder spataderen.
 • Obesitas en gebrek aan lichaamsbeweging leiden ook tot een vertraagde bloedstroom in de aderen. Sterke gewichtsschommelingen en overgewicht verslijten de bloedvaten en het bindweefsel, wat de vorming van spataderen ondersteunt. Te lang zitten of liggen vertraagt ​​ook de bloedstroom in de aderen en kan leiden tot een gevoel van spanning in de benen.
 • Dat Alcohol en nicotine schadelijk zijn, weten we eigenlijk allemaal. De genotsvergiften kunnen ook de bloedvaten blijvend beschadigen en verhoogde spataderen in het gezicht zijn zelfs de eerste indicatie van een alcoholprobleem.

Laser- of woestijnspinaders: wat u erover moet weten

wat zijn spataderen wat helpt tegen spataderen

Vindt u de blauwachtige aderen een smet en wilt u de spataderen verwijderen, dan hebben wij goed nieuws voor u! Er zijn verschillende behandelingsopties voor u beschikbaar – u kunt de spataderen laseren of laten verdwijnen. Hieronder leggen we uit hoe dit precies werkt.

 • Laser spataderen – Bij lasertherapie worden de aderen verwijderd met behulp van een laserapparaat. Op deze manier “schiet” de arts de lichtenergie zeer gericht op de vergrote aderen en worden de vaatwanden zodanig beschadigd dat het lichaam de spataderen afbreekt. De lasermethode is met name geschikt voor zeer dunne bloedvaten en laat meestal geen littekens achter. In sommige gevallen kan er echter een verandering optreden in de pigmentatie van de huid in de getroffen gebieden. Meestal zijn er meerdere sessies nodig voor een succesvolle verwijdering en afhankelijk van de kliniek zijn de prijzen 100-200 euro per therapie. Aangezien dit een cosmetische behandeling is, vallen de kosten niet onder de zorgverzekering.
 • Desolate spataderen – Het uitwissen van de spataderen staat nog steeds bekend als “sclerotherapie” en de meeste vrouwen vinden het pijnlijker dan laserbehandeling. Een chemisch middel wordt in het vat geïnjecteerd, dat de binnenwand beschadigt. Als gevolg hiervan plakken de aderwanden aan elkaar en worden ze geleidelijk door het lichaam afgebroken. Er kan lichte irritatie optreden tijdens de sclerotherapie en voor een optimaal resultaat zijn meerdere sessies nodig. Ook hier zijn de kosten 100-200 euro en vallen niet onder de zorgverzekering.

Spataderen verwijderen: deze huismiddeltjes en methoden zullen helpen!

Spataderen verwijderen Huismiddeltjes Paardenkastanjezalf aanbrengen

Gelukkig zijn er naast verschillende medische behandelingen ook enkele huismiddeltjes die we kunnen gebruiken om spataderen te verwijderen. Helaas kunnen we je niet beloven dat de volgende methoden de kleine aderen volledig zullen verwijderen, maar je kunt toch zeer goede resultaten behalen voor de teint. Bovendien is wat geduld vereist, want ‘s nachts zal het niet werken – om de spataderen te verwijderen of in ieder geval minder zichtbaar te maken, is enkele weken externe toepassing nodig.

Onrijpe tomaten en kiemende aardappelen tegen spataderen

Groene tomaten zijn giftige spataderen verwijder huismiddeltjes

Onrijpe tomaten en spruitende aardappelen – klinkt in eerste instantie vreemd, maar het is eigenlijk een van de beste manieren om spataderen thuis te verwijderen. In deze toestand bevatten de twee voedingsmiddelen de giftige alkaloïde solanine, die niet door mensen mag worden geconsumeerd. Maar dit is precies het geheim, want solanine kan de aderen al na 2 weken juist minder zichtbaar maken. Snijd hiervoor een onrijpe tomaat en een gekiemde aardappel in dunne plakjes en leg ze op de aangetaste plekken. Laat vier tot vijf minuten intrekken, verwijder de groenten en voed de huid met een vochtinbrengende crème. Herhaal het proces 2-3 keer per dag voor het beste resultaat.

Spataderen verwijderen met paardenkastanjezalf

Zelf paardenkastanjezalf maken wat zijn spataderen

Paardenkastanjes smaken niet alleen erg lekker, ze kunnen zelfs helpen tegen spataderen. Ze bevatten de werkzame stof aescine, dat een versterkend effect heeft op aderen en bloedvaten en het vasthouden van water in het weefsel vermindert. Ook helpt een paardenkastanjezalf tegen zware en gezwollen benen. U kunt de afgewerkte zalf in de apotheek kopen of zelf maken. En hier is het recept voor de zelfgemaakte paardenkastanjecrème:

 • Verwarm 130 ml lavendelolie met ca. 1-2 el paardekastanjeschillen (ook verkrijgbaar in de apotheek of drogist) kort op middelhoog vuur en laat het mengsel vervolgens 4-5 uur in de koelkast afkoelen.
 • Breng de paardenkastanjezalf in cirkelvormige bewegingen aan op de aangetaste plekken en laat intrekken. Herhaal het proces 2-3 keer per dag en na 2 weken zijn de spataderen minder zichtbaar.

Appelciderazijn tegen spataderen

Appelciderazijn voor de huid wat helpt tegen spataderen

Appelciderazijn is een echte alleskunner en kan dankzij zijn bloedsomloopbevorderende eigenschappen ook helpen in de strijd tegen spataderen. Het is ook heel gemakkelijk te gebruiken, dus je kunt het meerdere keren per dag gebruiken om de aderen te behandelen. Druppel gewoon wat appelciderazijn op een watje en dep het meerdere keren op de aangetaste plekken. Voor de beste resultaten raden we u aan de procedure 4-5 keer per dag te gebruiken gedurende ongeveer 4 weken – het duurt iets langer, maar het werkt echt goed. U moet echter vermijden om spataderen in het gezicht te behandelen met appelciderazijn, omdat het zuur dat het bevat de gevoelige huid kan irriteren en uitdrogen..

Massageolie met citroen en knoflook

Beenmassage thuis spataderen verwijderen huismiddeltjes

Een zelfgemaakte massageolie met olijfolie, citroensap en knoflook is een goedkopere en effectievere manier om spataderen te verwijderen. De antioxiderende, ontstekingsremmende en vaatverwijdende eigenschappen van het voedsel bevorderen de lymfestroom en de bloedcirculatie in de benen, wat op zijn beurt verstopping van bloedvaten en vochtretentie voorkomt. Daarnaast heeft de olie een zeer ontspannende werking en kan het helpen tegen opgezwollen voeten! En zo simpel is het:

 • Pers twee teentjes knoflook uit en meng goed met het sap van een citroen en 120 ml olijfolie.
 • Giet de tinctuur in een pot met deksel en laat 48 uur trekken in de koelkast.
 • Giet het mengsel vervolgens door een zeef en je massageolie tegen spataderen is klaar.
 • Breng de olie 2-3 keer per week aan op de aangetaste plekken, masseer 10 minuten in met lichte druk en laat 30 minuten intrekken.
 • Afspoelen met lauw water en de huid voeden met een vochtinbrengende crème.

Hoe kun je spataderen voorkomen??

Weg met aardbeienpoten hoe spataderen te verwijderen

Zelfs bij spataderen wordt gezegd: voorkomen is beter dan genezen! Het goede nieuws is dat er enkele supereenvoudige en effectieve preventieve maatregelen zijn. De belangrijkste zijn natuurlijk beweging en sport!

Spataderen voorkomen door te sporten

wat helpt tegen spataderen Sporten tegen spataderen

Regelmatig trainen maakt ons niet alleen fit, maar versterkt ook het bindweefsel. Hieronder hebben we een paar handige oefeningen tegen spataderen voor je. Voor het beste resultaat combineer je de oefeningen met korte afwisselende buien. Spoel hiervoor de benen een paar minuten afwisselend met koud en warm water na het douchen – dit versterkt het huidweefsel en stimuleert de bloedcirculatie.

 • Ga rechtop staan ​​en til je hielen op. Laat het na een paar seconden weer zakken en herhaal het proces gedurende ongeveer 5 minuten.
 • Ga op een stoel zitten met je benen in een hoek van 90 graden. Til nu je hielen zo ver mogelijk van de vloer, til je tenen op en trek naar je schenen. Het is het beste om de oefening meerdere keren per dag 5 minuten te doen.
 • Ga op je rug liggen met je benen in de lucht en herhaal de typische bewegingen die je zou doen als je 3-4 minuten fietst.
 • Verschillende rekoefeningen voor de benen zijn ook ideaal om de bloedsomloop te stimuleren en spataderen te voorkomen.

Compressiekousen tegen spataderen

Compressiekousen voor wat helpt tegen spataderen

De meesten van ons werken op kantoor en zitten minimaal 8 uur per dag achter de computer. Te lang zitten en niet te veel sporten kan de ontwikkeling van spataderen stimuleren. In dit geval zouden medische compressiekousen onze redding zijn! Ze stimuleren de bloedsomloop in de benen, voorkomen dat de benen opzwellen en voelen bovendien super licht en comfortabel aan. Er zijn inmiddels veel modieuze modellen op de markt die echte eyecatchers zijn.

Vermijd hoge hakken en te strakke kleding

Spataderen laser voordelen wat zijn spataderen?

En slecht nieuws voor alle fans van hoge hakken en skinny jeans. Wat we dragen kan ook de gezondheid van de aderen beïnvloeden. Hoge hakken en strakke kleding kunnen zelfs de ontwikkeling van spataderen stimuleren. Door de strakke pasvorm van de broek worden de zenuwen in de benen sterk ingedrukt, waardoor de aderen nog beter zichtbaar worden. Je moet ook af en toe en niet elke dag hoge hakken dragen en liever comfortabele sneakers aantrekken. Als het niet anders kan, draag dan altijd hoge hakken met compressiekousen.

Spataderen verwijderen daarna spataderen met huismiddeltjes