Zegen u

Spirulina-algen als wondermiddel voor een sterk immuunsysteem

Spirulina algenpoeder immuunsysteem effect

Spirulina zijn wat bekend staat als microalgen, waarvan wordt aangenomen dat ze de bron van het leven op aarde zijn. Ze vormen de basis voor het leven van meer dan een miljoen biologische soorten. Daar hoort ook de mens bij. de Spirulina zeewier worden in de geneeskunde gebruikt als voedingssupplementen omdat ze rijk zijn aan eiwitten en andere belangrijke stoffen. De Latijnse naam van de microalg Spirulina is Spirulina plantensis.

Spirulina-algen hebben wonderbaarlijke effecten

Spirulina-algen-effecten-gezondheidsinfo

De spirulina-algen zijn een van de meest interessante en indrukwekkende creaties van de natuur. Zo hebben we 20% van de zuurstof te danken aan algen. Het is ook interessant dat het in sommige culturen en gebieden het basisvoedsel is en dat het meeste voedsel dat we eten op de een of andere manier verwant is aan algen. En dat is niet alles. Want naast voeding kunnen de algen ook gebruikt worden voor genezing. Het wonderbaarlijke effect is al meer dan 1000 jaar bekend. In Japan werden bijvoorbeeld spirulina-algen al in 6000 voor Christus ontdekt. gebruikt als voedselbron. De reden hiervoor is dat ze de meeste voedingsstoffen bevatten die ook nog eens perfect met elkaar in balans zijn. En ook bij de Azteken en Maya’s waren de algen meer dan normaal. Zo maakten ze desserts van de spirulina-algen. Hiermee, evenals met gedroogde algen, versterkten ze hun organisme en gebruikten het voor verjongingskuren.

Maar zelfs in de moderne tijd van vandaag zijn de positieve kanten van spirulina-algen bekend en worden ze voornamelijk gebruikt door de inheemse volkeren van Amerika en Afrika. Daar maken de algen deel uit van de traditionele keuken en dagelijkse voeding. Er zijn echter een groot aantal andere landen betrokken bij hun fokkerij.

Wat bevatten spirulina-algen??

Spirulina-algen-effect-detail-view-Spirulina-plantensis

Hoe ongelooflijk het ook mag klinken, er zijn meer dan 100 voedingsstoffen in spirulina-algen. Dit omvat bijvoorbeeld alle belangrijke aminozuren. Ongeveer 60 tot 70 procent van de voedingsstoffen zijn eiwitten. Er zijn ook fytonutriënten, blauwe fycocyanine, meer dan 17 verschillende bèta-carotynoïden, omega-3 en omega-6 vetzuren, sterke probiotische verbindingen, polysachariden (meervoudige suikers), chlorofyl, gamma-linoleenzuur en unieke pigmenten.

Er is ook een grote verscheidenheid aan vitamines beschikbaar. Deze komen ook in grote hoeveelheden voor. Deze omvatten vitamine A en E, evenals B1, B2, B6, B12. Wat mineralen betreft, genieten spirulina-algen van magnesium, ijzer, calcium, jodium, fosfor, selenium, zink en mangaan.

Om u een eenvoudig idee te geven van de hoeveelheid vitamines, zijn enkele eenvoudige vergelijkingen voldoende. Spirulina-algen bevatten bijvoorbeeld 25 keer meer provitamine A dan dezelfde hoeveelheid wortelen en 50 keer meer ijzer dan spinazie. Wat eiwitten betreft zijn deze drie keer zo hoog als in vis, pluimveevlees en rood vlees, en de vitamine E in de algen overtreft die in de tarwekiemen. In de laatste is het aandeel drie keer zo laag. Verder moeten de spirulina-algen rijk zijn aan antioxidanten.

Ondanks de zoete smaak die de algen krijgen dankzij de eenvoudige suiker rhamnose, is het geenszins gevaarlijk voor de alvleesklier, die de insuline aanmaakt. Het cholesterol in de algen is ook extreem laag. Een gram spirulina-algen heeft slechts 4 calorieën.

Hoe worden de spirulina-algen ingenomen??

spirulina-tabletten-groen-effecten-gezondheid

Spirulina-algen zijn verkrijgbaar in verschillende vormen. U heeft de keuze tussen poeders, tabletten en voedingssupplementen. De eerste twee varianten zijn het beste. Zorg er echter voor dat ze gecertificeerd zijn. Je kunt ze toevoegen aan drankjes zoals shakes. Maar nog beter is het als je ze een half uur voor het eten in de vorm van tabletten inneemt.

Welke voordelen haal je uit de spirulina-algen??

Spirulina-algenpoeder-effecten-immuunsysteem-verhaal

Omdat de spirulina-algen het immuunsysteem versterken, zijn ze ideaal in de herfst en winter om verkoudheid en griep te voorkomen. Naast deze ziekten kunnen de algen ook beschermen tegen hepatitis, bloedarmoede (bloedarmoede), hypoglykemie (lage bloedsuikerspiegel), jicht, aandoeningen van de bloedsomloop en chronische vermoeidheid en, in sommige gevallen, ertegen vechten. De algen hebben een antibacteriële, antivirale en antimutageen werking.

Ook Spirulina-algen kunnen helpen in de strijd tegen de overtollige kilo’s. Dankzij de aanwezige eiwitten zijn de algen ook populair bij sporters die hun lichaam willen shapen.

Spirulina-poeder-groen-effect-lichaam

De algen hebben het vermogen om cholesterol en hoge bloeddruk te verlagen. Dit is te danken aan het gamma-linoleenzuur dat het bevat. Over het algemeen zijn de algen goed voor het bloed. Dit komt door het niet-giftige ijzer, dat een van de mineralen is die het bevat en gemakkelijk door het lichaam kan worden opgenomen. Een ander positief effect is dat ze de symptomen van artritis en premenstrueel syndroom verlichten. Als je huidproblemen hebt, kunnen de spirulina-algen ook helpen. Ze hebben een positief effect op eczeem en psoriasis. De vele mineralen zijn goed voor botten, nagels en tanden.

Zoals eerder vermeld maakten de Maya’s gebruik van de verjongende werking van de spirulina-algen. En je hebt eigenlijk zo’n effect, dat het verouderingsproces vertraagt. De reden hiervoor is dat ze de vrije radicalen neutraliseren. In cosmetica worden ze vaak gebruikt als extract in producten. Het doel van deze producten is om de stofwisseling en doorbloeding van de huid te stimuleren, waardoor deze verbetert en daardoor elastischer wordt.

Spirulina-banaan-ananas-smoothie-tropisch

Ook als je vegetariër bent, zijn de spirulina-algen zeer geschikt als voedingssupplement. Ze bevatten immers twee keer zoveel eiwit als soja. Bij anorexia hebben de algen ook een positief effect.

Op dit moment wordt er verder onderzoek gedaan. Het doel is vast te stellen of te bewijzen dat de spirulina-algen ook een preventieve werking hebben op allergische reacties. Wat wel al zeker is, is dat ze de lever enige bescherming bieden.

groene-smoothie-spinazie-kiwi-spirulina-poeder