Zegen u

Weg met nekpijn: nieuwe trainingsapparatuur versterkt snel de nekspieren

Steeds meer mensen brengen elke dag talloze uren door op een computer of tablet. De meerderheid neemt een houding aan met het hoofd naar beneden hangend. Als je deze houding lang vasthoudt, riskeer je spierspanning. De verkeerde belasting kan worden gecorrigeerd met een gymnastiek. Een nieuw trainingsapparaat moet de rugspieren versterken en helpen om eindelijk van de vervelende nekpijn af te komen.

Weg met nekpijn: versterk je rugspieren door oefeningen met een nieuw trainingsapparaat

Apparaat voor het trainen van nekspieren om rug- en schouderpijn te voorkomen

Een stijve nek, sterk beperkte mobiliteit in het nek- en schoudergebied: spierspanning kan ernstige hoofd- en nekpijn veroorzaken. Het goede nieuws: je kunt er tegenin sturen. Oefeningen om de nekspieren te versterken zijn zeer nuttig gebleken. Maar niet iedereen heeft toegang tot gespecialiseerde gezondheidscentra en fitnessapparatuur. Nekspanning kan worden verlicht met warmte, bijvoorbeeld met een warm korrelkussen. Als de gespannen spieren op de zenuwen drukken, kan dit leiden tot zenuwontsteking. In dit geval kan het behandelen van de pijn met een verwarmingskussen de pijn verergeren. Massagers blijken daarom de enige manier om nekpijn te verlichten zonder medicatie voor de meerderheid van de getroffenen.

Illustraties en trainingsprogramma's voor nekspanningsspieren

Een nieuw trainingsapparaat moet daar verandering in brengen. Want My Perfect Neck versterkt de spieren en verlicht het ongemak. Wie er regelmatig mee oefent, kan al na vier weken een pijnvrij leven leiden. Dat belooft althans de fabrikant van het eerste prototype. Zelf had ze jarenlang last van nekpijn, die met de leeftijd zo erger werd dat de dokters hem wilden opereren. Ze was dus wanhopig op zoek naar een alternatief. Op een dag zag ze een man in de sportschool met een strak lichaam en een correcte houding. Dat inspireerde haar om haar project te starten. In slechts een paar weken tijd was ze in staat om het eerste prototype te produceren.

opvouwbaar trainingsapparaat tegen nekpijn en spanning

Het trainingsapparaat biedt veel voordelen:

  • Het corrigeert de houding van het hoofd tijdens het sporten.
  • Hij scoort met gebruiksgemak en kan ook gebruikt worden door rolstoelgebruikers.
  • Het apparaat is erg licht en kan in de koffer worden verpakt.
  • Opgevouwen neemt het weinig ruimte in beslag en kan het gemakkelijk onder het bed, in de kledingkast of in het dressoir worden opgeborgen.
  • Je kunt niet fout gaan met trainen en mogelijk spieren beschadigen.

De uitvinder van het trainingsapparaat zoekt momenteel financiering op Kickstarter. De belangstelling lijkt erg groot, waardoor het trainingsapparaat waarschijnlijk sneller in productie gaat dan verwacht.

Weg met nekpijn: deze preventieve maatregelen moeten spanning op de lange termijn helpen voorkomen

Voorkom nekpijn en spanning

Als je elke dag je nekspieren traint, zorg je ervoor dat de nekpijn niet terugkomt. Het hoeft niet per se een moeizame oefening te zijn, het is vaak al voldoende als je tussendoor opstaat en langzaam je hoofd eerst naar links en rechts kantelt en dan heen en weer.

Massage helpt de verharde spieren te ontspannen. Masseer eenvoudig de nek en schouder zachtjes met cirkelvormige bewegingen. Druk lichtjes op de triggerpoints. Zorg ervoor dat de massage geen pijn veroorzaakt.

De meeste mensen zijn zich er niet van bewust dat stress nekpijn kan veroorzaken. Spanning kan echter leiden tot verkrampte spieren. Daarom moet je proberen de dagelijkse stress te verminderen.

Het trainingsapparaat in de projectfase

Weg met nekpijn met het nieuwe trainingsapparaat met blauwdruk

Weg met nekpijn: het trainingsapparaat is opvouwbaar en neemt weinig ruimte in beslag

Weg met nekpijn Nieuw apparaat voor rugspieroefeningen

De fabrikant belooft snelle resultaten

Nieuw trainingsapparaat voor nekspieren tips

Nekpijn wordt vaak veroorzaakt door spierspanning

Weg met nekpijn met een nieuw trainingsapparaat voor sterke nekspieren