zorg

Welke scheermachine is geschikt voor mij? Zo vind je het juiste scheermesmodel!

Voor veel mannen is scheren een integraal onderdeel geworden van hun ochtendverzorgingsroutine. Sommigen vinden het prettig om nat te scheren voor een gladde scheerbeurt, anderen geven de voorkeur aan elektrische scheerapparaten. Deze maken het scheren nauwkeurig en effectief. Maar welke scheermachine, welk model past bij jou? Sommige tests op internet vergelijken veel apparaten gedurende weken en komen meestal tot een verklaring: goedkoper betekent niet altijd beter. Het aanbod is groot, net als de prijsklasse. Er moet voor elk wat wils zijn.

Welke scheermachine? Scheermessen voor mannen in de test

Nat scheren of droog scheren wat beter is in vergelijking

Het is duidelijk dat degenen die zich droog scheren geen volledig gladde huid kunnen verwachten. Aan de andere kant veroorzaakt een droge scheerbeurt aanzienlijk minder irritatie en bespaart het tijd in de ochtend, omdat het niet lang met scheergel hoeft te worden voorbereid. Voor de meeste mannen is de degelijkheid van het resultaat sowieso belangrijk. Uiteindelijk heeft elk scheermes zijn voor- en nadelen. Van de Braun scheermestest heeft enkele modellen getest en verrassende resultaten samengevat.

Welk model is de juiste

Welk model scheermachine past bij huidtips voor mannen

Voordat u een scheermes koopt, moet u duidelijk zijn over wat u belangrijk vindt. Wat moet het toekomstige scheerapparaat kunnen? Is het bijvoorbeeld belangrijk dat de “nieuwe” een draaibare scheerkop heeft? Dit komt omdat drie van de vijf Braun scheerapparaten dit doen. Vier modellen hebben beweegbare schaardelen. In alle modellen is een langhaartrimmer geïntegreerd en ze zijn waterdicht. De oplaadtijd voor alle modellen is ook 60 minuten.

Welke scheermachine? Zacht scheren dankzij geïntegreerde vibratie

Wat een scheerapparaat voor een gezonde huid zonder irritatie

Iedereen die kiest voor een elektrisch scheerapparaat weet dat de fijne gezichtshuid nooit zo glad zal zijn als bij een nat scheerapparaat, maar is ook veel minder geïrriteerd en daardoor zachter behandeld. Bij sommige droge scheerapparaten van Braun creëert de Sonic-technologie een massage-achtige vibratie, die de huid ontspant tijdens het scheren.

Belangrijke overwegingen bij het kopen van een droogscheerapparaat

Welke scheermachine kiezen Tips voor droog scheren

Bij het kopen van een nieuw scheermesje speelt het mesje een grote rol. Moderne elektrische scheerapparaten hebben maximaal vijf mesjes die ervoor zorgen dat de snorharen na elkaar worden geschoren. Dit is zacht voor de huid en voorkomt irritatie.

Scheerhoofden zijn ingebouwd in andere apparaten in plaats van mesjes. Het hangt volledig af van de behoeften van de huid en de ideeën van de gebruiker. Er zijn apparaten met brede scheerhoofden of meerdere kleine. Het belangrijkste hierbij is echter het scheerblad dat op de mesjes rust. Het is uiteindelijk verantwoordelijk voor het snijresultaat.

Welk droogscheerapparaat moet je kiezen Kooptips voor scheerapparaten voor heren

Sommige modellen zijn ergonomisch gevormd, wat een pluspunt is voor handigheid. Scheren kan comfortabel en moeiteloos. De machine wordt immers bijna elke dag gebruikt.

Ook moet worden besloten of een apparaat met een oplaadbare batterij of met een kabel meer ideaal is voor de gebruiker. Als de accu hier de nodige ruimte biedt om niet plaatselijk te scheren, dan moet hij ergens en ergens worden opgeladen. Wie zich ‘s ochtends graag in zijn eigen badkamer scheert, gebruikt misschien liever de stroomvoorziening. Bij waterdichte scheerapparaten gaat het echter meestal om apparaten zonder netvoeding.

De reiniging is ook afhankelijk van het type. De mesjes en scheerhoofden kunnen gemakkelijk worden schoongemaakt met een borstel, maar de meeste apparaten hebben een reinigingsstation wanneer u ze koopt. Dit heeft als voordeel dat het het scheermes grondig reinigt tot de volgende scheerbeurt. Als je het zonder reinigingsstation wilt doen, is het aan te raden om een ​​vervangende scheerkop aan te schaffen. Het weglaten van het reinigingsstation maakt de aankoop natuurlijk ook wat goedkoper.

Welke scheermachine voor baardverzorging en trimmer snel en ongecompliceerd scheren

Uiteindelijk speelt ook de prijs-kwaliteitverhouding een grote rol. Wat krijg ik voor mijn geld en wat verwacht ik ervoor terug? De keuze op de markt is enorm. Hoe ongebruikelijker de technologie en het ontwerp, hoe hoger de prijs. Er zijn al goedkope producten van 30 € – 50 € en high-end producten die de 300 € overschrijden.

Conclusie

De markt biedt oneindig veel producten die verschillen in techniek, prijs en design. Voordat u koopt, moet u zeker duidelijk zijn over waar de prioriteiten liggen en wat voor u bijzonder belangrijk is. Bepaalde tests op internet zijn hier zeker nuttig voor.