Zwembad ontwerp

Maak een zwembad voor een kleine tuin praktisch en ruimtebesparend

Zwembad voor kleine tuinen rechthoekig-gazon-chaise-longue-bomen-tuinontwerp

Een tuin met zwembad is de droom van veel huiseigenaren. Als de tuin echter vrij klein is, kan het moeilijk zijn om het juiste model te vinden zonder al te veel van de waardevolle tuin op te offeren. Het kleine zwembad in de tuin moet voldoende zijn voor ontspanning en mogelijk ook om te zwemmen, maar laat tegelijkertijd voldoende ruimte over voor planten, bloemen en een terras. Als u geen eenvoudige tentoonstellingspool wilt, kunnen de volgende ideeën u inspireren en een Zwembad voor kleine tuin laten bouwen.

Kies zwembad voor kleine tuin

zwembad-kleine-tuin-inspiratie-grijs-hout-verweerd-aantrekkelijk-tuinontwerp

In principe kunt u de grootte van het zwembad voor een kleine tuin kiezen, afhankelijk van hoeveel gazon en beddengoed u uiteindelijk wilt overhouden. Hoe minder tuin u nodig heeft, hoe groter het zwembad kan zijn. U kunt het nieuwe zwembad ook aanpassen aan de vorm van de tuin. Voor deze smalle achtertuin is gekozen voor een lang, rechthoekig zwembad.

Zwembad voor kleine tuin – weinig planten

zwembad voor kleine tuin minimalistische-achtertuin-water-boom-stapsteen

De eigenaren van dit huis besloten om de kleine tuin bijna volledig om te toveren tot een zwembad. Van de voormalige tuin is nog maar één boom over. Dit zwembad voor een kleine tuin biedt voldoende ruimte om te zwemmen en kan worden overgestoken met behulp van stapstenen. De openslaande deuren van de keuken geven je een perfect zicht en toegang tot het zwembad.

Smal zwembad

zwembad voor kleine tuin verlichting-idee-groen-gazon-stenen-muur

Een smal, lang zwembad maakt een beter gebruik van de kleine tuin mogelijk. Er is ruimte voor een vrij ruim gazon en eetgedeelte. De rand van het zwembad doet dienst als bank en biedt zo extra zitgelegenheid. Denk bij het plannen aan de juiste verlichting voor het zwembad voor een kleine tuin. Dit heeft een grote invloed op de sfeer in de avonduren.

Tuin in het wit

zwembad-kleine-tuin-inspiratie-wit-buiten-tuin-douche

Als zwemmen in het zwembad je niet interesseert, kun je ook zo’n vierkant zwembad ontwerpen voor een kleine tuin en veel ruimte besparen, die je niet alleen kunt gebruiken voor bloembedden en een groter terras. Op deze manier kan er ook ruimte worden gelaten voor een tuindouche. Het ontwerp met witte kleur ziet er ook oosters en exotisch uit en laat het kleine gebied ruimer lijken.

Verhoogde bedden als frame

zwembad-kleine-tuin-glazen-reling-scg'hutz-tropische-aanplant

Maak voor het zwembad voor een kleine tuin zo’n nis waarin u het zwembad rechthoekig of vierkant installeert. Het frame wordt gevormd door smalle verhoogde bedden die u kunt planten met weelderige planten om het zwembadgedeelte natuurlijker en gezelliger te maken. Het gebied voor het zwembad voor kleine tuinen kan worden gebruikt voor een gazon of terras. Afhankelijk van wat je nodig hebt en wilt…

Modern zwembad in de kleine tuin

zwembad-kleine-tuin-kiezelwit-deco-opstapsteen-tuinpad

Hier ziet u een aantrekkelijk idee met een moderne stijl. Het zwembad voor kleine tuinen is optisch gescheiden van het groene gazon door een tuinpad van stapsteen. Het leidt ook vanuit het huis naar het terras met eettafel en banken. Het rechthoekige zwembad is aan beide zijden versierd met hout en witte kiezelstenen.

Klein zwembad op het terras

zwembad-kleine-tuin-turquoise-tegels-terras-natuursteen-idee

Voor de beplanting van deze buitenruimte zijn verhoogde bedden ontworpen. De rest van de tuin doet tegelijkertijd dienst als terras en zwembad. Het zwembad voor een kleine tuin heeft een trapje en een bankje in het water, waarop je heerlijk kunt relaxen in het koele water. De grijze vloer van het terras past perfect bij de turquoise tegels van het zwembad. Dit alles verandert de kleine tuin in een feelgood-paradijs.

Zwembad met eiland

zwembad-kleine-tuin-eiland-gazon-bomen-verhoogde-bedden-creëren

Als de ruimte het toelaat, kun je natuurlijk ook denken aan grotere zwembaden. Hier ligt het tuinzwembad direct aan het overdekte terras. Blikvanger is ongetwijfeld het sympathieke eilandje, dat beplant is met bomen en grasvelden. De rand gemaakt van grijze tegels brengt ook het blauwe zwembad perfect naar voren.

Praktisch gebruik van weinig ruimte

zwembad-kleine-tuin-ideeën-moderne-buiteninrichting

Als het gaat om het zwembad voor een kleine tuin, heb je soms keuze te over. Aangezien het pand van dit huis erg klein bleek te zijn, moest er een keuze gemaakt worden tussen de tuin en het zwembad. Zoals te zien is, viel de keuze op het zwembad. In dergelijke gevallen kun je er echter ook voor zorgen dat er voldoende groen is met mooi beplante potten, potten en bakken. Boven is er ondanks het vrij lange zwembad genoeg ruimte voor een eet- en zithoek met open haard.

Kleine tuin met zwembad

Zwembad-kleine-tuin-fontein-vorm-waterval-buxus-decoratie-boeddha

Een klein zwembad voor in de tuin, zoals gezegd, kan in elke vorm worden ontworpen. Deze variant doet denken aan een fontein en staat bijzonder mooi in de tuin. Het zwembad dient tevens als decoratief element. Het wordt omlijst door verschillende planten en siergrind, terwijl een waterval zorgt voor een aangename en rustgevende plons.

Exotische flair

zwembad-kleine-tuinplanten-idee-zuinig-vierkant-zwembad

Als u in een milde klimaatregio woont, kunt u het gebied rond het zwembad planten voor een kleine tuin met tropische planten en een vakantiegevoel creëren. Als je niet zoveel geluk hebt, kun je nog steeds potplanten gebruiken voor zwembadontwerp, die in de winter in huis worden gehaald. Of het nu voor de moderne of mediterrane, rustieke of klassieke stijl is – planten geven elk zwembad een bepaalde charme.

Kleine zwembaden voor kleine tuinen

zwembad-kleine-tuin-natuursteen-design-stap-zomer-verse-planten

U zult snel ontdekken dat zelfs een klein zwembad voldoende kan zijn om de verfrissing te krijgen die u nodig heeft in de hete zomer. Pas het zwembad voor kleine tuin aan uw wensen aan en u heeft een buitenruimte die net zo ontspannend kan zijn als een grote tuin. Het enige dat belangrijk is, is een grondige planning.

Rond zwembad

zwembad-kleine-tuin-ronde-betonnen-pijp-voetgangersbrug-slaapkamer

Dit idee voor een zwembad voor een kleine tuin is buitengewoon origineel. Deze bevindt zich net als de hangmat voor de slaapkamer en is te bereiken via een bruggetje of een houten loopbrug. Het zwembad heeft een ronde vorm en is gemaakt van beton. De schaduwrijke ligging zorgt ervoor dat het water altijd aangenaam koel blijft, zodat de beste verkoeling de hele zomer gegarandeerd is.

Eenvoudig zwembad

zwembad-kleine-tuin-eenvoudige-waterval-waterpartij-tegel-leggen-verhoogd bed

Het hoeft niet luxueus te zijn om zijn doel te dienen. Dit kleine tuinzwembad is rechthoekig van vorm met een klein zitgedeelte, terwijl de rest is ontworpen om te zwemmen. Het enige bijzondere zijn de drie watervallen die uitsteken uit de keermuur voor het verhoogde bed. Het tuinzwembad is omgeven door lichte natuurstenen tegels.

Veel hout

zwembad-kleine-tuin-terras-hout-overkapping-ingebouwde verlichting-eettafel

Ook in dit voorbeeld is er geen tuin. Het zwembad voor een kleine tuin ligt direct aan het ruime terras, waarvoor gekozen is in plaats van groen. In plaats daarvan zorgen palmbomen in potten voor groen. Het terras en het zwembad zijn versierd met veel hout voor de vloer. Het dak van het dak was ook van hout. Er wordt een natuurlijke en gezellige sfeer gecreëerd.

T-vormig zwembad

zwembad-kleine-tuin-vorm-t-eethoek-palm-design

Dit zwembad voor een kleine tuin is aan twee kanten te betreden door middel van een ingebouwde trap. Het middelste gedeelte biedt voldoende ruimte om te zwemmen. De rest van de achtertuin is opgedeeld in verschillende ruimtes, waaronder twee voor loungestoelen en een overdekte eethoek. Baksteen wordt gebruikt als vloerbedekking voor deze rustieke, mediterrane buitenruimte.

Lang zwembad

zwembad-kleine-tuin-rechthoekig-zwembad-ligstoelen-privacyschermen

Een lang en smal zwembad is de perfecte keuze voor een zwembad voor een kleine tuin die ook smal is. Het kan in elke lengte worden uitgerekt en biedt toch ruimte voor ligstoelen, tafels of andere ruimtes en meubels aan de andere kant. Het lange zwembad is een variant van het vierkante zwembad voor degenen die graag kunnen zwemmen.

Lounge met zwembad

zwembad-kleine-tuin-oosterse-stijl-lounge-rotan-meubels

Dit zwembad voor een kleine tuin scheidt twee loungeruimtes. Zowel het zitgedeelte als het gedeelte met de loungestoelen is ingericht met rotan meubelen. Dit geeft de anders oriëntaals aandoende buitenruimte een modern tintje. De kleine ruimte wordt optimaal benut en belooft volledige ontspanning in de vrije tijd.

Rustiek ontwerp

zwembad voor kleine tuin modern-design-mediterrane-smalle-achtertuin

Ook hier zie je een heel lang zwembad voor een kleine tuin met een even lang gazon. De rand van het zwembad is gemaakt van verweerd beton en past zich aan het mediterrane huis aan met een rustieke flair. De smalle achtertuin kan perfect worden gebruikt om te ontspannen, al is er geen gebrek aan mooi groen.