Zwembad ontwerp

Tuin met zwembad – 90 foto’s en inspirerende voorbeelden

tuin met zwembad springplank zithoek open haard luifel waterval

Juist in de zomermaanden dromen we van een paradijs Tuin met zwembad. Wat is er fijner dan op een zonnige dag een duik in het zwembad te nemen of lekker luieren en zonnebaden op het zwembadterras? Vandaag laten we u een paar uitstekende voorbeelden zien van buitenzwembaden in het land, die een unieke badervaring bieden. Doe inspiratie op voor je eigen bouwproject en ontwerp een prachtige openluchtruimte om te zwemmen en te loungen.

Ontwerp de tuin met zwembad op een moderne manier

tuin met zwembad open haard gewrichten graden betontegels modern huis

Blauw wordt geassocieerd met water, daarom zijn vooral blauwe zwembadtegels populair. Hierdoor lijkt het zwembadwater blauw en helder, zelfs als de lucht grijs is. Wit daarentegen wordt geassocieerd met zuiverheid en reinheid, ook al is het moeilijk om het buitenshuis te onderhouden. Witte opstapplaten in het groene gazon, witte ligbedden en de rand van het zwembad komen tevoorschijn in de zomerzon. De roodbloeiende haag is niet alleen een mooi kleuraccent, maar ook een goed privacyscherm.

Grote tuin met zwembad

tuin met zwembad tropische flair chaise longue planten bomen struiken

Met sommige exotische planten creëer je een tropische tuin met zwembad. Als je echter niet in een mild klimaat leeft, moet je ze in plantenbakken zetten en in de winter een plek voor ze in huis zoeken.

Zwembad met eiland

tuin met zwembad luxe modern eiland idee boom zee

Je kunt het zwembad echt uniek maken door een eiland toe te voegen. U kunt deze dan, zoals hier afgebeeld, bedekken met gazon en een boom toevoegen of struiken en bloemen planten. Maar houd er rekening mee dat water geven moeilijker zal zijn. Om deze reden kunt u indien nodig een kleine brug toevoegen.

Tuin met zwembad en glazen balustrade

tuin met zwembadverlichting parasols chaise longue bank tuinmeubelen

In Australië vereist de wet dat er een reling rond het zwembad wordt gebouwd. Dit dient als bescherming voor kinderen. U kunt het echter ook als decoratief element toevoegen. Op deze manier ziet de tuin met zwembad er veel eleganter uit.

Ongebruikelijke zwembadvormen

tuin-met-zwembad-foto's-asymmetrische-vorm-stenen-plaat-terras-overkapping

Een zwembad hoeft niet per se rechthoekig of rond te zijn. Experimenteer met verschillende symmetrische en asymmetrische vormen. Dit kan ook terrassen creëren die verschillende doelen dienen – eet-, barbecue-, zonne- en loungeruimtes.

Zwembadterras van hout of steen

Tuin met zwembadfoto's-smalle-rechthoekige-hout-beton-terrasoverkapping

Het houten zwembadterras heeft een natuurlijke uitstraling en verbindt het zwembad optisch met het omringende landschap. Hout voor buitengebruik moet echter een speciale behandeling krijgen of een speciale coating krijgen om het bestand te maken tegen water en vocht. Onder druk geïmpregneerde houtsoorten of WPC-platen zijn het meest geschikt voor zwembadterrassen.

Stenen platen voor zwembadterrassen

tuin-met-zwembad-moderne-terras-stenen-platen-witte-ligstoelen

Stenen platen zijn ook erg populair als terrasvloer. Of het nu gaat om zandsteen, leisteen, kwartsiet, travertijn, kalksteen of graniet, met de juiste zorg kunnen stenen terrassen generaties lang meegaan. Elk van deze steensoorten heeft een speciaal karakter dat de sfeer op uw zwembadterras totaal kan veranderen.

Alles in aqua en gebroken wit

tuin-met-zwembad-foto's-blauw-terras-meubels-witte-kussens

Hoewel de terrassen bij het zwembad worden gebruikt om te zonnebaden, kunnen de zomerse hitte en de felle zon ondraaglijk zijn. Overweeg de optie om een ​​constructie te bouwen die bescherming kan bieden tegen de felle zon. Voor zwembaden die dicht bij het huis liggen, is een uitschuifbare luifel of terrasoverkapping een goede manier om het zwembadterras te beschaduwen. Voor zwembadterrassen die midden in de tuin liggen, kan een pergola een schaduwrijke plek bieden om te ontspannen. Luifels en houten luifels bieden meer schaduw, terwijl pergola’s felle zonnestralen filteren en toch licht doorlaten. Ze kunnen ook mooi vergroend worden met klimplanten.

Watervalsystemen op de met leisteen beklede wand

tuin-met-zwembad-moderne-tuin-muur-leisteen-waterval-systeem

Waterpartijen zijn ook een belangrijk onderdeel van de moderne tuin en kunnen direct bij het zwembad worden ontworpen. Heb je er ooit van gedroomd om onder een waterval te zwemmen? Met de juiste tuinplanning kan deze droom ook in uw eigen buitenruimte uitkomen. Hiervoor heeft u een geschikte waterpartij nodig die in het zwembad wordt ingebouwd en er direct in stroomt. Watervalsystemen brengen grote vreugde en plezier, niet alleen voor kinderen, maar ook voor volwassenen.

Mozaïek in het zwembad

Tuin met zwembad foto's-rozen-mozaïek-terras-zand

Echte landschapsfoto’s kunnen worden gemaakt van kleine mozaïeksteentjes. Het blauwe mozaïek met rozenmotief wordt geaccentueerd door de zwembadrand in een aangename zandtint. De mogelijkheden voor het ontwerpen van de zwembadbodem zijn simpelweg eindeloos. U bepaalt zelf of bloemmotieven, geometrische figuren of zelfs uw eigen initialen. Met glasmozaïek in verschillende kleuren maak je prachtige foto’s op de vloer van het zwembad.

blauw zwembad mozaïek

tuin-met-zwembad-foto's-blauw-mozaïek-waterval-zitkussens-ligstoelen

Het is geen toeval dat het glasmozaïek voor zwembaden overwegend blauw is. Het moet doen denken aan de uitgestrekte zee en oceaan en een idee geven van het strand en de ontspanning. Wil je het zwembad extra benadrukken, dan kan je het zwembadterras inrichten met accenten in dezelfde kleur. In dit voorbeeld zijn de kussens voor de tuinligstoelen qua kleur afgestemd op het mozaïek van het zwembad en ontstaat er een harmonieus beeld in de tuin met zwembad.

Houten terras, blauw zwembadmozaïek en toegangsladder

tuin-met-een-klein-zwembad-trap-ladder-houten-terras-eethoek

flat.bg

Zelfs als u maar een kleine tuin heeft, mag u het zwembad niet missen. Als de ruimte in de tuin beperkt is, kunt u de gazons en weelderige bloembedden vervangen door een klein zwembad. Dit zou misschien te klein zijn om te zwemmen, maar zorgt zeker voor de gedroomde verkoeling in de hete zomermaanden. Met een klein zwembad kan je niet helemaal zonder planten, maar kan je het houten terras opfrissen met een paar plantenbakken.

Whirlpool afdeling

tuin-met-zwembad-moderne-whirlpool-ligbedden

Niets is heerlijker in het zwembad dan een ontspannend bubbelbad. Als u niet kunt kiezen tussen een zwembad en een whirlpool in de tuin, dan kunnen beide worden gecombineerd. Voor uw eigen buitenruimte kunt u een zwembad laten bouwen dat is voorzien van een whirlpoolgedeelte. Met zo’n luxe in de achtertuin kun je de hele zomer in de tuin met vrienden en familie.

Natuurlijk zwembad en klein houten terras met ligstoelen

tuin-met-zwembad-foto's-natuurlijk-zwembad-terras-ligstoel

Als je de tuin met een zwembad wilt inrichten, hoef je niet per se een groot zwembad te laten bouwen. Natuurlijke zwembaden zien er veel natuurlijker uit in de tuin en zijn perfect voor natuurlijke landschapsarchitectuur. In een natuurbad kun je ook heerlijk afkoelen in een grote hitte, maar hiervoor worden geen chemicaliën gebruikt. Om deze reden groeien er verschillende planten en algen in het natuurlijke zwembad, die zorgen voor de natuurlijke uitstraling.

langzaam aflopend naar het zwembad

tuin-met-zwembad-foto's-zachte-helling-ligbedden-water

Als het gaat om zwembadontwerp, is er een grote verscheidenheid aan vormen en modellen die ook naar uw eigen ideeën kunnen worden aangepast. Een voorbeeld van een mooi zwembadontwerp is te zien op de afbeelding. Deze poel begint ondiep en wordt naar links steeds dieper. De overgang van het ondiepe naar het diepere deel is zacht en is ontworpen als een soort glijbaan.

Zwembad met een asymmetrische vorm

tuin-met-zwembad-foto's-asymmetrische-vorm-waterpartijen-tuinmeubels

Een tuin met zwembad ziet er bijna altijd elegant en modern uit. Zowel de vorm van het zwembad als het ontwerp spelen een belangrijke rol. De gebruikte kleuren moeten in harmonie zijn met de rest van de tuin en het ontwerp moet goed passen in het bestaande landschap. Asymmetrische vormen zijn vooral populair voor een romantisch tuinontwerp en combineren prachtig met gebogen bloembedden en gazonranden.

Siergrassen als visuele afscheiding

tuin-met-zwembad-foto's-moderne-houten-terras-rotan-meubels

Als je de tuin met een zwembad ontwerpt, moet je ook nadenken over een geschikt privacyscherm om het uitzicht van buitenaf te blokkeren. Hoge ondoorzichtige muren zijn een goede optie, maar ze zien er meestal te massief uit. Als alternatief kan de muur worden beplant met haagplanten of siergras. Deze vervullen de functie van privacyscherm en zorgen tegelijkertijd voor extra groen in de tuin. Siergrassen kunnen ook worden gebruikt om lage scheidingswanden rond het zwembad te creëren, die het zwembad structuur geven en een sfeer creëren die dicht bij de natuur staat.

Zwembadmuur bekleed met zwarte tegels

tuin-klein-zwembad-beton-tuin-muur-groen

tuin-met-zwembad-moderne-verhoogde-bedden-planten-bomen-privacy bescherming

tuin-met-zwembad-foto's-smalle-natuursteen-platen-grind

Tuin met zwembad foto's-privacy heg overdekt terras

tuin-met-zwembad-foto's-terras-blauwe-stoelen-ligstoelen

Tuin met zwembadfoto's-terras-locatie-gravel-ligstoelen

Tuin met zwembadfoto's-bovengronds-gemetseld

Tuin met zwembadfoto's-overdekt-terras-hemelsblauw-kussens

Tuin met zwembad -foto's-moderne-gele-parasols-meubels

tuin-met-zwembad-foto's-moderne-houten-terras-schuifdeuren

tuin-met-zwembad-foto's-hoogtepunt-waterval-verlichting

tuin-met-zwembad-foto's-halve cirkel-trappen-corten-stalen verhoogde bedden

tuin-met-zwembad-foto's-houten-terras-zitzakken-glazen balustrades

tuin-met-zwembad-foto's-interessante-vorm-symmetrisch-geplaatste-zitmeubels

tuin-met-zwembad-foto's-glazen-leuningen-gazon-gescheiden

tuin-met-zwembad-10x3-decoratieve-grind-border-schaduw

zwembad-glazen wanden-loungebed-roze

zwembad tuin waterspuwer RVS accent

zwembad-moderne-houten-terrasplanken-randen

kamer huis-zwembad-vloer-verzonken-ronde-glazen balustrade

poolhouse-whirlpool-groen-licht-glazen puien

Tuin met zwembadfoto's-verschillende-niveaus-terrassen-glazen balustrades

modern-tuindesign-zwembad-terras-betonplaten-ligstoelen

tuin-met-zwembad-modern-terras-stenen-tegels-houten-ligstoelen

tuinontwerp-zwembad-modern-hout-privacy-schermen-verlichting

droomhuis-zwembad-kiezel-vloeren-hout-terras

droomhuis-zwembad-overdekt-terras-zithoek

droomhuis-zwembad-verlichting-terras-platen-wit-sier grind-struiken

droomtuin-terras-hout-privacy hedge-verlichte-bedden

Tuin met zwembadfoto's-wit-gepleisterde-ligstoelen-rood-bloeiende-privacy haag

droomtuin-zwembad-wit-gepleisterde-muur-uitgesneden-palmbomen

droomtuin-zwembad-terras-gele-ligbedden

droomtuin-zwembad-terras-roestvrij staal-waterspuwer-zwembad-verlichting

droomtuin-zwembad-gazon-hout-ligstoelen

droomtuin-zwembad-nachtverlichting-privacyhaag

droomtuin-zwembad-nachtverlichting-glazen balustrades

droomtuin-zwembad-modern-gazon-plat-decoratieve-grind-strips

droomtuin-zwembad-grind-nachtverlichting-betonnen muur

droomtuin-zwembad-grindtuin-buiten-tegel-terras

droomtuin-zwembad-hout-terras-stenen-platen-tuin-muur-sculptuur

droomtuin-zwembad-houten-huis-gevel-grijs-terrasmeubilair

droomtuin-zwembad-gras-tussen-tegels

droomtuin-zwembad-gemetseld-bovengronds

droomtuin-zwembad-niveau-waterval-natuursteen-bekleding

droomtuin-klein-zwembad-muurbeplanting

droomtuin-design-zwembad-hout-privacy muur

zwembad-modern-design-grind-mozaïek

zwembad-metaal-hout-terras-niervorm

zwembad-hout-terras-zithoek-kruk

zwembad-huis-waterpartij-regen-led-verlichting

tuin-zwembad-engelse-stijl-symmetrie-bomen

tuin-met-zwembad-moderne-whirlpool-afdeling-nachtverlichting

tuin-met-zwembad-moderne-waterspuwers-ligbedden-betonplaten

tuin-met-zwembad-moderne-waterspuwers-roestvrijstalen-ligstoelen-blauw-geverfde-tuinmuur

tuin met zwembad moderne-terras-betonnen-vloer

tuinontwerp-zwembad-beton-privacy muur-beton-vloerplaten

tuin-klein-zwembad-beton-ommuurd

tuin-klein-zwembad-terras-hout-verhoogde perk-planten-tuin muur

tuin-met-zwembad-foto's-moderne-privacy-haag-kleurrijke-ligstoelen

tuin-met-zwembad-foto's-moderne-waterspuwer-waterval-glazen balustrades

tuin-met-zwembad-foto's-natuurstenen muur-ligstoelen-vuurschaal-zithoek

tuin-met-zwembad-foto's-natuursteen-rand-design

tuin-met-zwembad-foto's-ronde-vorm-palmbomen

tuin-met-zwembad-moderne-betonnen-terrasplaten-schaal-plantenbak

tuin-met-zwembad-modern-hout-terras-privacy-beschermende-planten

tuin-met-zwembad-moderne-houten-rand-gazon

tuin-met-zwembad-modern-smalle-stenen-platen-terras-gazongebied